Omena-silakkapannu

Annoksia: 4 kpl

Energiapitoisuus: 128kcal/100g

 

Ainekset:   

1 kpl kotimaisia omenia (kuorittu)

600 g silakkafileitä

100 g sipulia

40 g tilliä (tuoretta)

1/2 tl merisuolaa

mustapippuria    

1 dl rasvatonta maitoa  

100 g Viola omena-piparjuuri tuorejuustoa

 

Valmistusohje:

Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Voitele uunivuoka. Silppua pala sipulia ja kuutioi omena. Sekoita maito omena-piparjuuri tuorejuuston joukkoon. Hienonna tilli.

Puolita silakkafileet ja poista selkäeväät, jos fileet ovat isoja. Ripottele uunivuoan pohjalle puolet sipulisilpusta, omenakuutioista ja hienonnetusta tillistä. Nosta päälle fileet ja ripottele niiden pinnalle vähän suolaa ja loput tillistä, sipulisilpusta ja omenakuutioista. Kaada tuorejuusto-maitoseos tasaisesti pinnalle ja ravistele kevyesti. Kypsennä 225 asteessa n. 25 minuuttia. Silakat maistuvat sekä kuumina että kylminä.

 

Resepti ja kuva: Kati Nappa

Lue lisää:

Kirjoita haku ja paina Enteriä

Liity 125 000+ tilaajaamme

Liity 125 000+ tilaajaamme

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme nyt ja saat 20% alennuksen keventäjien jäsenyydestä. Saat säännöllisesti sähköpostiisi asiantuntijatietoa, käytännön vinkkejä ja erikoistarjouksia. 

Kiitos, että tilasit Keventäjän kirjeen! Tarkista vielä sähköpostisi ja vahvista liittyminen.

Pin It on Pinterest