Lisää ruokalusikallinen oliiviöjyä ruokavalioosi – ja elät tutkitusti pidempään!

Tuoreen tutkimuksen mukaan oliiviöljyä säännöllisesti nauttivat saattavat säästyä dementian aiheuttamalta kuolemalta muita todennäköisemmin.

JAMA Network Open -lehdessä julkaistuun tutkimukseen osallistui 93 000 keskimäärin 56-vuotiasta, joita seurattiin 28 vuoden ajan. Seurannan aikana 4 800 osallistujaa menehtyi dementiaan.

Ruokalusikallinen päivässä voi riittää

Riski menehtyä dementiaan seurannan aikana oli kolmanneksen pienempi, jos osallistuja nautti keskimäärin 7 grammaa oliiviöljyä päivittäin. Tämä havaittiin verrattuna osallistujiin, jotka käyttivät oliiviöljyä hyvin harvoin tai eivät ollenkaan.

Osallistujien muu ruokavalio ei vaikuttanut tuloksiin, mutta margariinin ja majoneesin korvaaminen oliiviöljyllä liittyi pienempään dementiakuolleisuuteen.

Oliiviöljy on yhdistetty suotuisiin terveysvaikutuksiin lukuisissa tutkimuksissa. Muutama vuosi sitten julkaistun meta-analyysin perusteella ruokalusikallinen oliiviöljyä päivässä todennäköisesti vähentää paitsi dementiasta myös sydän- ja verisuonitaudeista ja syövästä johtuvia kuolemia.

Nämä syyt jos mitkä puhuvat sen puolesta, että sinunkin kannattaisi lisätä ruokalusikallinen oliiviöljyä päivittäiseen ruokavalioosi.

Lähde: Duodecim

  • Ota tämä liike treeniohjelmaasi - ja jalkasi kiittävät!

    Sumokyykky on loistava liike alavartalon lihasten vahvistamiseen. Tämä liike kohdistuu erityisesti etureisiin, pakaroihin, takareisiin ja lähentäjiin - eli toisin sanoen sumokyykky vahvistaa monipuolisesti koko alavartaloa.  Nämä hyödyt saat lisäämällä sumokyykkyjä treeniohjelmaasi: Lähentäjien vahvistaminen: Treenatessa on...
  • Jo yhden yön univaje vaikuttaa kehon stressitasoon - ja stressi voi puolestaan lihottaa

    Univaje lisää stressihormonin määrää verenkierrossa läpi vuorokauden. Stressi voi puolestaan olla syy siihen, miksi paino ei millään putoa. Unettomuus voi olla sekä syy että seuraus sille, että kehomme stressitaso nousee. "Kun keho ja mieli ovat...
  • Lukuisia terveyshyötyjä! Ota kaikki irti syksyn sesonkivihanneksesta

    Pienistä ruusukaaleista on tullut monen ruokaharrastajan suosikki - eikä suotta! Sen lisäksi, että nämä vihreät vihannekset ovat erittäin monikäyttöisiä, ne ovat myös todella terveellisiä. Ruusukaalit ovat erittäin vähäkalorisia mutta sisältävät runsaasti elimistölle tärkeitä ravintoaineita, kuten...

Lue lisää:

Kirjoita haku ja paina Enteriä

Liity 125 000+ tilaajaamme

Liity 125 000+ tilaajaamme

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme nyt ja saat 20% alennuksen keventäjien jäsenyydestä. Saat säännöllisesti sähköpostiisi asiantuntijatietoa, käytännön vinkkejä ja erikoistarjouksia. 

Kiitos, että tilasit Keventäjän kirjeen! Tarkista vielä sähköpostisi ja vahvista liittyminen.

Pin It on Pinterest