Rentoudu ja jaksa paremmin! Poimi vinkit stressittömämpään arkeen

Kun elämä tuntuu kiireiseltä ja stressaavalta, on tärkeää muistaa pysähtyä ja hengittää. Painonhallintamatkalla rentoutuminen on nimittäin yhtä tärkeässä roolissa kuin fyysisen kunnon ylläpito.

Kun opit rauhoittamaan mieltäsi ja löytämään iloa pienistä asioista, huomaat, että myös painonhallinta sujuu helpommin. Muista, että jokainen pieni askel on voitto ja että oman hyvinvoinnin eteen työskentely on aina sen arvoista.

Tässä artikkelissa käsittelemme erilaisia rentoutumiskeinoja, jotka auttavat sinua jaksamaan paremmin ja saavuttamaan tavoitteesi.

Lievitä stressiä luonnossa

Luonnon rauha on tehokas stressinlievittäjä. Kävely metsässä tai puistossa ei ainoastaan anna kehollesi tarpeellista liikuntaa, vaan myös rauhoittaa mieltä. Ympäröivän luonnon kauneus ja hiljaisuus auttavat sinua irrottautumaan arjen huolista ja keskittymään hetkeen. Voit aloittaa vaikkapa lyhyillä, 10–15 minuutin kävelylenkeillä ja lisätä aikaa vähitellen.

Ulkoilu tarjoaa myös mahdollisuuden meditatiiviseen harjoitteluun. Keskity hengitykseesi, kuuntele lintujen laulua tai tunne tuulen hyväilevän kasvojasi. Nämä pienet hetket luonnossa voivat merkittävästi parantaa sekä fyysistä että henkistä hyvinvointiasi.

Mindfulness ja meditaatio osaksi painonhallintaa

Mindfulness, eli tietoinen läsnäolo, on menetelmä, joka opettaa sinua elämään hetkessä ja hyväksymään tunteesi ilman arvostelua. Meditaatio ja mindfulness-harjoitukset voivat auttaa vähentämään stressiä ja parantamaan keskittymiskykyä. Aloita pienestä, esimerkiksi viiden minuutin hengitysharjoituksista, ja lisää aikaa sitä mukaa, kun tekniikka tulee tutummaksi.

Voit myös käyttää erilaisia sovelluksia, jotka tarjoavat ohjattuja meditaatioita ja mindfulness-harjoituksia. Nämä työkalut ovat erinomaisia, kun tarvitset apua rentoutumiseen ja haluat oppia uusia keinoja stressinhallintaan.

Keventäjien Kotitreenit-palvelusta löydät hyviä videoita rentoutumisen tueksi. Kokeile vaikkapa lempeää iltajoogaa.

Luovat harrastukset tuovat iloa elämään

Luovuus on ihana tapa lievittää stressiä ja tuoda iloa elämään. Olipa kyseessä sitten maalaaminen, kirjoittaminen, käsityöt tai vaikkapa puutarhanhoito, luovat aktiviteetit voivat auttaa sinua ilmaisemaan tunteitasi ja karkottamaan mielen murheet. Luovat harrastukset tarjoavat myös mahdollisuuden saavuttaa jotain konkreettista, mikä voi olla erittäin palkitsevaa.

Älä huoli, jos et ole aikaisemmin pitänyt itseäsi ”luovana” ihmisenä. Luovuus on kuin lihas, joka vahvistuu käytössä. Kokeile eri harrastuksia ja löydä se, mikä sinua eniten ilahduttaa ja rentouttaa.

LUE LISÄÄ: Harrastuksista latausta

Yhteys ystäviin ja perheeseen

Sosiaaliset suhteet ovat tärkeä osa henkistä hyvinvointia. Jutustelu ystävän kanssa tai perheen yhteiset hetket voivat tuoda suurta lohtua ja iloa. Älä aliarvioi puhelimitse käytyjen keskustelujen tai videopuheluiden voimaa, erityisesti jos et pysty tapaamaan rakkaitasi henkilökohtaisesti.

Voit myös yhdistää sosiaaliset suhteet muihin rentoutumiskeinoihin, kuten yhteisiin kävelyretkiin luonnossa tai luovien harrastusten parissa. Tämä ei ainoastaan luo mukavia muistoja, vaan myös vahvistaa suhteita ja tuo lisää iloa elämääsi.

 

  • Terveellinen ruokavalio pienellä budjetilla? Näin onnistut

    Terveellisen ruokavalion ei aina tarvitse tarkoittaa suuria kustannuksia. Monet meistä ajattelevat, että terveellisen ruokavalion ylläpitäminen on kallista, mutta totuus on, että pienilläkin muutoksilla ja oikeanlaisella suunnittelulla voit nauttia ravitsevista aterioista ilman, että se rasittaa kukkaroasi....
  • Juo vettä oikeaan aikaan ja maksimoi terveyshyödyt!

    Vesi on elimistön kannalta välttämätöntä! Vaikka on tärkeää pysyä nesteytettynä koko päivän, veden juominen tietyissä tilanteissa maksimoi sen mukanaan tuomat terveyshyödyt. Seuraavissa tilanteissa kannattaa kiinnittää huomiota veden juomiseen! 1. Heti herätessä Hyvin nukutun yön jälkeen...
  • Junnaako painonpudotus? Kysy itseltäsi nämä kysymykset

    Ravitsemusterapeutti Sirpa Soinin tutkimuksen mukaan ratkaisu pysyvään painonpudotukseen on ajattelutavan muuttaminen. Terveystalon ravitsemusterapeutti Sirpa Soini on tutkinut väitöskirjassaan painonpudotuksessa onnistuneita. –  Tutkimuksen mukaan ne, jotka aidosti ajattelevat, että suunnitellut muutokset esimerkiksi ruokavaliossa tai liikunnassa kestävät...

Lue lisää:

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Kirjoita haku ja paina Enteriä

Liity 125 000+ tilaajaamme

Liity 125 000+ tilaajaamme

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme nyt ja saat 20% alennuksen keventäjien jäsenyydestä. Saat säännöllisesti sähköpostiisi asiantuntijatietoa, käytännön vinkkejä ja erikoistarjouksia. 

Kiitos, että tilasit Keventäjän kirjeen! Tarkista vielä sähköpostisi ja vahvista liittyminen.

Pin It on Pinterest