Proteiininlähteistä ensimmäisenä mieleen saattavat tulla liha, kala ja maitotuotteet, mutta todellisuudessa proteiinia on mahdollista saada myös kasviksista. Womens Health listasi proteiinipitoisia vihanneksia, jotka sopivat niin kasvissyöjien kuin sekasyöjienkin ruokavalioon.
Herneet
Sadassa grammassa herneitä on hieman yli viisi grammaa proteiinia. Herneet ovat parhaimmillaan tuoreina kesällä, mutta talvisaikaan pakasteherneet ajavat hyvin asiansa. Herneitä voit käyttää esimerkiksi muiden ruokien lisukkeina pyreen muodossa tai sellaisenaan keitettynä.
Pinaatti
Proteiinipitoinen ja vähäkalorinen pinaatti sopii hyvin tuoreena esimerkiksi salaatteihin. Pakastepinaatista taas taiot helposti maukkaan keiton.
Parsakaali
Parsakaalissa on paitsi runsaasti kuitua, myös proteiinia. Sata grammaa parsakaalia sisältää 4,6 grammaa proteiinia. Parsakaali on erinomainen lisuke höyrytettynä tai keitettynä, varo kuitenkin ylikypsentämästä vihannesta.
Ruusukaali
Parsakaalin ohella myös brysselinkaali on erittäin terveellinen kasvis. Pienet ja pyöreät ruusukaalit sisältävät runsaasti kaliumia ja K-vitamiinia, minkä lisäksi ruusukaalissa on proteiinia 1,4 grammaa sataa grammaa kohti.
Maissi
Maissi ei teknisesti ottaen ole vihannes, mutta käytännössä maissit löytyvät vihannesosastolta. Grillattu maissi on kesäpöytien herkku, talvella tähkiä voi esimerkiksi keittää.
Lähde: Women’s Health