Minä ’jumppailin kotona’, tässä tulokset – Keventäjien kotitreenit

Kirjoittaja Anna Saivosalmi

Univelka ja raskaudesta jääneet ylikilot vaivasivat, mutta sain liikunnasta niin paljon energiaa, että halusin jatkaa sitä. Juokseminen onnistui missä ja milloin vain, mutta ymmärsin, että tarvitsin myös lihaskuntoharjoittelua.

Lasten kantaminen sai sitä paitsi selän, niskan ja hartiat kipeiksi. Ratkaisuksi nousivat kotitreenit, joita aloin tehdä silloin tällöin juoksu- tai kävelylenkkien päälle tai ihan omina harjoituksinaan.

Minä. Ennen ja nyt.

Kyseessä eivät olleet pitkät treenit, vaan 10-15 minuutin lihaskuntorupeamat, esim vatsatreeniä, kyykkyjä, punnerruksia ja kahvakuulailua. Aluksi jumppailin ilman sen kummempia suunnitelmia, mutta aloin pian kaivata järjestelmällisyyttä hommaan, sillä huomasin, miten valtavat vaikutukset sinänsä lyhyillä jumppahetkilläni oli: virkistyin ja jaksoin huomattavasti paremmin arjessa, ikään kuin olisin saanut lisää tunteja vuorokauteen.Timmiydyin ja kiinteydyin lihaskuntotreenien ansiosta.

Paras kotijumppa on mielestäni lyhyt, mutta tehokas!

Kotitreeneistä tuli rutiinia

Näin jälkikäteen ajattelen, että voi, kunpa silloin olisi ollut tarjolla selkeämpiä ohjeita, vaikkapa videoita, jotka olisi voinut lasten päiväunien aikaan napsauttaa päälle ja alkaa vain tehdä, ilman sen kummempia valmisteluita. Personal trainer –opinnot antoivat minulle eväät alkaa suunnittelemaan yhä monipuolisempia, mielekkäämpiä ja tavoitteellisempia kotitreenejä, eikä tekemiseni ollut vain heilumista sinne tänne, silloin tällöin.

Nykyään suunnittelen omat kotitreenini aina etukäteen. Silloin treeni tulee todellakin tehtyä ja usko tai älä, mutta 10 minuutissakin saa hien päälle, sykkeet ylös ja lihakset töihin.

Core-treeni Keventäjien kotitreeneissä

Kotitreenauksessa vaikeinta on päästä alkuun, saada kipinä ja tehdä kotijumpasta säännöllistä. Mutta kun siinä onnistuu, on koukussa. Näin minulle kävi.

Lapset kasvoivat, mutta kotitreenaus jäi. Nykyään treenaan kotona useamman kerran viikossa. Treenisessioni ovat usein lyhyitä: esim. 5 minuuttia aamulla, vartti päivällä, vartti illalla. Aika ei ole keneltäkään pois, mutta silti siitä kertyy todella mukavasti liikuntaa päivään.

Päivän liikunnat voi aivan hyvin kerätä lyhyemmistä pätkistä sen sijaan, että liikkuisi tunnin putkeen. Varsinkin, jos tätä tuntia ei päivässä kerta kaikkiaan ole. Lisäksi säästyy aika, joka menisi liikuntapaikalle siirtymisiin. Tekosyitä kotitreenille on myös erittäin vaikea keksiä. Tämän olen huomannut monesti itse. Kotijumppaa helpompaa liikuntamuotoa on vaikea hakea.

Keppijumppa on yksi lempparini

Keventäjien kotitreenit – treenaa siellä missä olet, silloin, kun sinulle sopii

Minulla on ollut ilo ja kunnia olla mukana suunnittelemassa myös Keventäjien upo-uutta liikuntapalvelua: Keventäjien kotitreenejä. Keventäjien kotitreenit lanseerataan loppuvuoden aikana ja se tarjoaa monipuolisia videopohjaisia liikuntasisältöjä Keventäjien jäsenille.

Keventäjien kotitreenien avulla voi todellakin treenata silloin, kun itse haluaa ja milloin itselle parhaiten sopii. Treenit tehdään osaavien ohjaajien mukana videoiden avulla.

Treenit onnistuvat niin kotona, matkalla, mökillä kuin ulkonakin. Mukana on hyvin eri tyyppisiä treenejä keskivartalotreeneistä, sykejumppiin ja HIIT:teihin, vatsa-pakarajumpista, pilatekseen ja joogaan sekä venyttelyihin. Mukana on oman kehon painolla toteutettavien harjoitusten lisäksi kahvakuula-, jumppapallo-, käsipaino– ja kuminauhatreenejä. Siis välineillä, joita monelta meistä löytyy kotoa.

Keventäjien kotitreeneistä löytyy myös Pilatesta ja selän hyvinvointia parantavia tunteja. Mukana on huippuohjaajat! Tässä: Sanni Zenger

Keventäjien kotitreenivideot ovat laadukkaita, ammattilaisen tekemiä ja niitä on miellyttävä katsella ja kuunnella. Kuvaus ja editointi: Esa Arokki/Arokki Creative

Olen ollut mukana luomassa sellaista palvelua, jota itse eniten kaipasin tilanteessa, jossa liikunnalle oli vaikea löytää aikaa, intoa ja motivaatiota. On ollut myös mahtavaa, että olen yhtenä ohjaajista voinut tuoda oman osaamiseni ja kaikki lempitreenini muiden saataville.

Jooga on itselleni rakkain kehoa huoltava laji. Keventäjien kotitreenien joogaohjaaja Sari Hellman

Tässä siis tuloksia, joita minä olen saanut ”jumppailemalla kotona” (kuten joskus hieman väheksyenkin sanotaan). Olen paremmassa kunnossa, mutta yhtä tärkeänä tuloksena näen sen, että uuden palvelumme, Keventäjien kotitreenien kautta, voin innostaa ja liikuttaa myös muita pääsemään tuloksiin ja aloittamaan säännölliset kotitreenit.

Uskon, että ohjaajan mukana tehtävistä kotitreenivideoista on tulevaisuudessa iloa ja hyötyä todella monelle. Videopalvelun aukemaista odotellessa voi käydä kurkkaamassa instagramista @ansaivo maistiaisia siitä, millaisia treenejä on mm. tulossa. Hashtagilla #ansaivofit löytyy lisäksi yli 500 lyhyttä treenivinkkiä ja videota. Innostutaan yhdessä!

Minkälaisia kotijumppia sinä teet tai toivoisit tekeväsi?

<3 Anna

Vastaa

Kirjoita haku ja paina Enteriä

Pin It on Pinterest