Kysytään Hannalta Osa 2. – Miksi viikonlopun syömiset menevät niin usein pieleen?

Kirjoittaja Anna Saivosalmi

Maanantai sujuu mallikkaasti. Tiistai, keskiviikko ja torstaikin terveellisissä merkeissä. Perjantaina alkaa viikonloppu ja ruokavalio muuttuu, heittää jopa häränpyllyä. Launataina ateriarytmi on hakusessa: aamupala sujahtaa suuhun, mutta seuraavaksi tuleekin syötyä vasta illalla. Ja silloin lautaselta löytyy ruokaa ja herkkuja yli tarpeen. Eihän tässä näin pitänyt käydä!

Viikonloppuisin ja lomilla tulee usein syötyä epäterveellisemmin, kuin oli suunnitellut. Monesti tämä harmittaa jälkikäteen ja sunnuntai-iltana luvataan taas, että maanantaina palataan ruotuun. Moni jopa säästelee viikonloppuun kaloreita, mutta kannattaako tämä?

Halusin selvittää, mistä viikonloppujen epäterveellinen syöminen johtuu ja mikä siihen voisi auttaa, jottei tarvitsisi jälkikäteen harmitella, eikä painonhallintaprojekti vesittyisi tai ottaisi jopa takapakkia viikolopppujen herkuttelun takia. Kysyinkin asiaa ravitsemusterapeutti Hanna Partaselta.

Kysytään Hannalta – Osa 2. Miksi viikonloput menevät syömisen kanssa niin usein pieleen?

Katso video (kesto alle 3 minuuttia) jos viikonloppujen syöminen pohdituttaa. Klikkaa äänet päälle!

Mukavaa viikonlopun odotusta ja tsemppiä terveellisiin valintoihin. Kannattaa kuitenkin pitää mielessä, että herkuttelu silloin tällöin kuuluu asiaan, eikä se kaada kenenkään terveyttä tai romuta elämänmuutosta. Elämästä pitää voida nauttia, mutta omia tapojaan on hyödyllistä tarkastella silloin tällöin, myös kriittisesti.

<3 Anna

P.s. Katso myös edellinen osa: Kysytään Hannalta Osa 1. – Miten valita terveellisesti, kun käsi on jo karkkipussilla? Saat loistavat neuvot motivaatioon syödä terveellisesti

Ravitsemusterapeutti Hanna Partanen

Vastaa

Kirjoita haku ja paina Enteriä

Pin It on Pinterest