Muistatko jumppakasetit, Anne Sällylän ja ThighMasterin?

Kirjoittaja Anna Saivosalmi

Omat ensimmäiset muistoni kotijumpasta ovat 80-luvulta. Äitini aerobikkasi kerrostalokolmiomme olohuoneessa Anna-lehden jumppakasettien tahtiin. Minä seurasin lapsena uteliaana vierestä äitini kotitreenituokioita. Muistan edelleen, miten kasetti alkoi käsien pyörityksellä kohtalokkaan musiikin tahdissa.

Näiden kasettien tahtiin äitini jumppasi 80-luvulla. Kuva: MTV3

80-luvulla Tv-jumppa oli todella suosittua. Anne Sällylän vetämät jumpat TV 2:lla vetivät miljoonayleisön, sekä naisia että miehiä. Enkä yhtään ihmettele! Upeita asuja ja pirteitä ohjaajia seurasivat varmasti myös penkkiurheilijat. Ja ihan varmasti nämä Sällylän jumpat myös inspiroivat tuhansia liikkeelle.

Anne Sällylän iltajumppa oli järjettömän suosittu. Kuva: MTV3

Ja sitten oli OstosTV. Aromipesän lisäksi sieltä saattoi hankkia itselleen teräksiset vatsalihakset. Abtronic vaikutti ihmelaitteelta. Sen kun vain makoili sohvalla ja lihakset pullistelivat ja rasva paloi (?!).

Abtronic. Vatsalihakset sai tällä laitteella.

Toinen mieleeni jäänyt laite oli ThighMaster, jolla pumpattiin sisäreisiä. Istuen tietysti. Vaikka kyllä jo silloin pohdin, että kuka ihme näitä laitteita kotiin ostaa. Silti löysin ThighMasterin nuorena tyttönä silloisen poikakaverini äidin kotoa. Ehkä se sitten tehosi.

Thighmasterilla sai piukat reidet. Ja se mahtui mukavasti sängyn alle säilöön. Kuva täältä

Kuntoiluvälineet ovat sittemmin hieman yksikertaistuneet, vaikka kyllähän esimerkiksi käsipainot pysyvät vuodesta toiseen uskollisina harjoituskavereina.

Kotitreenaus on nykyään helpompaa, kuin koskaan. Netti tarjoaa runsaasti laadukasta kotitreenisisältöä ja sitä voi katsella juuri silloin, kun itselle sopii. TV:n ääressä ei tarvitse päivystää tiettyyn aikaan, vaan treenivideon voi laittaa pyörimään sopivalla hetkellä missä vain ja milloin vain, tietokoneelta, tabletilta tai puhelimesta. Ohjaaja opastaa jokaisen liikkeen ja tsemppaa treenin loppuun asti.

Kotijumppa on ja pysyy, vuosikymmenestä toiseen, mutta nyt se on taas trendikkäämpää, kuin pitkiin aikoihin! Hyvä juttu on se, että mitään välineitä tai vempaimia ei välttämättä tarvita ja jokainen löytää itselleen parhaat lajit kevyestä jumpasta raskaisiin lihaskuntotreeneihin.

Mutta on näissä vanhoissa kotijumppaohjeissa ja -vempaimissa vaan jotain todella nostalgista 🙂

Hauskoja kotitreenihetkiä!

<3 Anna

Vastaa

Kirjoita haku ja paina Enteriä

Pin It on Pinterest