Moni suomalainen suhtautuu öljyyn edelleen varauksella, koska sen ajatellaan olevan pelkkää rasvaa ja siten ”turhaa energiaa”. Todellisuudessa laadukkaat kasviöljyt ovat yksi terveellisen [...]
Jälkiruoka voi olla samaan aikaan herkullinen ja terveellinen – ja tästä on olemassa täydellinen esimerkki: uuniomenat täytettynä pähkinöillä ja kanelilla, tarjoiltuna rahkan kanssa. Miksi juuri [...]
Sitruuna on yksi keittiön monikäyttöisimmistä raaka-aineista. Sen raikas maku tuo välittömästi piristystä mihin tahansa ruokaan – mutta sitruunasta saa paljon muutakin kuin makua. Se on [...]
Proteiini on yksi tärkeimmistä ravintoaineista, ja sen saanti kiinnostaa erityisesti aktiivisesti liikkuvia ja painonhallinnasta huolehtivia. Kaupan hyllyt pursuavat proteiinipatukoita, juomia, [...]
Kala kuuluu olennaisena osana terveelliseen ja monipuoliseen ruokavalioon. Se tarjoaa runsaasti laadukasta proteiinia, omega-3-rasvahappoja, vitamiineja ja kivennäisaineita. Mutta kun [...]
Mausteet tekevät ruoasta herkullista, mutta parhaimmillaan ne tekevät myös hyvää keholle. Kun puhutaan terveellisimmistä mausteista, yksi nousee toistuvasti esiin tutkimuksissa ja [...]
Suola on välttämätön ravintoaine, mutta useimmat meistä saavat sitä huomaamattaan aivan liikaa. Liiallinen suolankäyttö voi rasittaa sydäntä, verenkiertoelimistöä ja munuaisia – ja usein ylitämme [...]
02Moni kokee syyllisyyttä, kun tekee mieli suklaata, pullaa tai muita herkkuja. Mutta tiesitkö, että herkuttelulla on itse asiassa tärkeä rooli hyvinvoinnissa? Kun herkkuja syö kohtuudella, ne [...]
Marjat ovat pohjoisen luonnon superruokaa, mutta moniko meistä todella syö niitä riittävästi? Suomalaisille marjat ovat tuttuja lapsuudesta asti – metsästä kerättyinä, pakastimesta lusikoituna [...]
Marjat ovat luonnon superruokaa: värikkäitä, vitamiinipitoisia ja täynnä antioksidantteja. Ne sopivat täydellisesti keventäjän ruokavalioon – mutta mikä niistä on kaikista terveellisin? Vastaus [...]