Keventäjien keskeinen työkalu on ruokapäiväkirja. Sen avulla voi seurata syömisiään, miten paljon ruoasta saa energiaa, rasvoja, proteiinia tai vaikka kasviksia. Ruokapäiväkirjan pitäminen voi [...]
Ruoanlaitto voi arjen kiireiden keskellä tuntua pakolliselta pahalta, jopa vaivalloiselta. Ikuisuuskysymys ”mitä tänään syötäisiin” pyörii mielessä, kun luovuus ei kuki, aikaa on vähän ja mieli [...]
Nestevaje heikentää vireystilaa – ärsyttää, masentaa ja väsyttää. Laihduttajalle vielä ongelmallisempaa on, että nestevaje tuntuu nälkänä. Syömme janoomme. Vireystila alkaa tutkitusti [...]
Nauti kesän kasviksia vaihteeksi keiton muodossa. Saat täysipainoisen kevyen aterian, kun nautit niiden kanssa hyvää leipää ja vähärasvaista lihaa, kalaa, kananmunaa tai juustoa. Kylmät keitot [...]
Kesässä parasta monelle on ruoan valmistaminen ulkona. Sen lisäksi, että ruoka maistuu taivasalla maukkaammalta, ruoanvalmistustavat ovat monipuolisemmat kuin talviaikaan ja raaka-aineita, kuten [...]
Laihduttajat, kuten kaikki muutkin, tarvitsevat rasvaa terveyden ja hyvinvoinnin ylläpitoon. Keventäjien energiapallo kertoo, onko ruokavaliossasi rasvaa tarpeeksi ja onko se hyvälaatuista. [...]
Yksi Keventäjien laatukriteereistä liittyy riittävään kuidun saantiin, tarkemmin: riittävän kuitupitoisten viljatuotteiden valitsemiseen. Kuitupallo on monille keventäjille ollut haaste, [...]
Kasvisten runsas syönti pitää painoa kurissa paremmin kuin mikään muu konsti. Keventäjän kannattaakin huolehtia siitä, että kasviksia tulisi syötyä vähintään 600 grammaa päivässä. Moni Keventäjä [...]
Keventäjien ravinto-ohjelma painottuu perinteisen kalorilaskennan sijaan ruokavalion laadun parantamiseen. Perinteinen kalorilaskenta ohjaa sopivan ruokamäärän löytymistä, mutta vielä tärkeämpää [...]
Karkit, jäätelö, leivonnaiset, perunalastut, suklaa – kaikki ne ja monet muutkin laihduttajan herkut kuuluvat laihdutusruokavalioon. Miksi? Yksinkertaisesti siksi, että jos ne maistuvat hyvälle, [...]