Kuitu on yksi terveyden ja hyvinvoinnin kulmakivistä, mutta valitettavan moni saa sitä ravinnostaan aivan liian vähän. Kuitu ei ole vain painonhallinnan ja verensokerin tasapainon tukipilari – se [...]
Moni Keventäjä saattaa pohtia, saako ruokavaliostaan riittävästi proteiinia. Vaikka proteiini on tärkeä rakennusaina, huomiota kannattaisi kiinnittää myös riittävään kuidun saantiin. Kuidulla on [...]
Tuoreen Jyväskylän yliopistossa tehdyn väitöstutkimuksen mukaan liikunta ja ravintokuidut voivat parantaa suoliston mikrobien toimintaa ja sitä kautta edistää maksan sekä koko kehon terveyttä. [...]
Epämukava olo aterian jälkeen? Turvotus on monelle tuttu vaiva, joka menee monesti ohi itsestään. Voit kuitenkin nopeuttaa prosessia ja laskea turvotusta napostelemalla jotain seuraavista [...]
Elo-, syys- ja lokakuu ovat marjastajan ja sienestäjän unelma-aikaa: itse poimittuja herkullisia tuotteita, mukavaa liikuntaa ja puhdasta metsäistä ulkoilmaa. Jos ei metsään ole mahdollisuutta [...]
Monipuolisuus on valttia leivän ja viljavalmisteiden käytössäkin. Parhaan terveyshyödyn saa, kun käyttää vaihtelevasti erilaisia täysjyväviljoja. THL:n julkaiseman uuden tutkimuksen mukaan [...]
Liian vähäinen kuidunsaanti voi nostaa painoa sekä kasvattaa muun muassa sydäntauteihin ja syöpään sairastumisen riskiä. Vähäisen kuidunsaannin oireet eivät aina ole selkeitä, mutta on kuitenkin [...]
Vähärasvaiset, vähäsuolaiset ja runsaskuituiset tuotteet ovat keventäjälle suositeltavia, mutta kuinka löytää juuri ne oikeat tuhansien tuotteiden ja kirjavien tuotelupausten keskeltä? Keventäjän [...]
Kuitu on yksi terveellisen ruokavalion mittari. Suositusten mukaan kuituja tulisi saada ravinnosta 25–-35 g päivässä. Oikeilla ruokavalinnoilla takaat kuitujen riitävän saannin. Kuitu on [...]
Yksi Keventäjien laatukriteereistä liittyy riittävään kuidun saantiin, tarkemmin: riittävän kuitupitoisten viljatuotteiden valitsemiseen. Kuitupallo on monille keventäjille ollut haaste, [...]