Korkea kolesteroli on yksi merkittävimmistä sydän- ja verisuonitautien riskitekijöistä, mutta se on usein täysin oireeton – hiljainen uhka, joka voi kehittyä vuosien varrella huomaamatta. Vaikka [...]
Suklaa on maailman suosituin välipala – mutta onko se hyväksi terveydelle? Tässä artikkelissa tarkastelemme suklaan vaikutuksia hyvinvointiin, eri suklaatyyppejä ja annamme vinkkejä fiksumpaan [...]
Iltasyöminen ei itsessään lihota – mutta se, mitä ja miten syömme illalla, voi vaikuttaa merkittävästi keventämisen onnistumiseen. Kun iltasyöminen menee överiksi tai on täynnä huomaamattomia [...]
Varhaiskaali on yksi kesän alun kotimaisista aarteista – ja silti usein aliarvostettu. Tämä keveä kausivihannes on raikas, vatsaystävällinen ja uskomattoman monipuolinen. Olitpa sitten keventäjä, [...]
Kirpeä, vaaleanpunainen ja perinteikäs – raparperi on yksi suomalaisen kevään ja alkukesän rakastetuimpia kasveja. Usein sen rooli rajoittuu piirakoihin ja kiisseleihin, mutta raparperi on paljon [...]
Hyvät yöunet eivät ole luksusta – ne ovat terveyden ja hyvinvoinnin perusta. Riittävä ja palauttava uni vaikuttaa jaksamiseen, painonhallintaan, mielialaan ja jopa vastustuskykyyn. Jos unesi jää [...]
Raparperi on kevään raikkaimpia ja monikäyttöisimpiä herkkuja – eikä sen käyttö rajoitu pelkästään piirakoihin! Tässä artikkelissa opit valmistamaan virkistävän raparperi-moktailin, joka hurmaa [...]
Välipala voi olla tärkeä apu jaksamiseen, ruokarytmin tasapainottamiseen ja nälkäpiikkien ehkäisyyn. Mutta tietyt suositut valinnat saattavatkin sabotoida keventämistavoitteita. Tässä kolme [...]
Kirsikat eivät ole vain herkullisia – niissä piilee yllättäviä terveyshyötyjä, joita tukee myös tutkimus. Tässä artikkelissa selviää, miten kirsikkamehu voi tukea unta, palautumista ja jopa [...]
Kesä tuo mukanaan grilli-iltojen taian. Usein grilli täyttyy lihoista ja kasviksista – mutta mitä jos jälkiruoka syntyisikin samalla, helposti ja kevyesti? Vastaus on banaani. Grillattu banaani [...]