Keittoja suositellaan usein kilojen karistajille, eikä syyttä. Keitot ovat monessakin mielessä erinomaista ruokaa. Keitto pitää lämpimänä, mutta ennen kaikkea myös kylläisenä. Keitoista [...]
Hampurilaiset ovat ihanaa kesäruokaa, keventäjällekin. Viitseliäs valmistaa herkkupurilaisen itse ja muistaa kolmea tärkeää sääntöä: pienempikin hampurilainen täyttää, majoneesi kannattaa vaihtaa [...]
Vapun sää on aina ennalta-arvaamaton, mutta ei anneta sen haitata, vaan juhlistetaan kevään juhlaa kaikesta huolimatta hyvästä ruuasta ja seurasta nauttien! Ja saattaahan olla, että sää suosii ja [...]
Kuulutko sinä niihin suomalaisiin, jotka ovat innokkaita keräämään marjoja ja sieniä, mutta unohtavat käyttää niitä? Nyt on hyvä aika nauttia pakastimen sisällöstä ja samalla tyhjentää sitä kesää [...]
Yksinelävälle ruoanlaitto voi olla välillä turhauttavaa, kun edullisimmat ruokapakkaukset ovat usein huomattavan suuria ja ruokahävikki harmittaa. Yhden hengen talouteen ei ehkä tule helposti [...]
Kevyet, mutta aromikkaat juurekset ovat keventäjän unelmaruokaa. Peruna, porkkana ja punajuuri ovat jo vanhoja tuttuja. Tee löytöretki juuresten maailmaan kokeilemalla vaihteeksi pehmeää [...]
Loka-marraskuu on riistan kuumin sesonkiaika. Jos Keventäjä saa riistaa käsiinsä, siitä kannattaa pitää kiinni, sillä vähärasvaisesta riistalihasta valmistuu helposti täyttäviä, mutta kevyitä [...]
Välipala virkistää ja auttaa jaksamaan seuraavaan ateriaan. Välipala ei toki korvaa päivän pääaterioita, mutta se antaa energiaa niin, ettei hirveä nälkä yllätä. Nälkäisenä kassan viereiset [...]
Syksyinen metsä on aarreaitta, josta keventäjä hakee kori kädessä aineksia monenlaisiin herkkuihin. Kotimaiset sienet sisältävät runsaasti proteiinia, mutta vain vähän energiaa. Syötäviä sieniä [...]