5 vinkkiä aloittelevalle lenkkeilijälle: Tee juoksemisesta mukavaa

Lenkkeilyyn liittyy muutama tärkeä perusohje, joita kannattaa noudattaa.

1. Pukeudu oikein

Vaatteilla on väliä, mitä liikunnan harrastamiseen tulee. Lenkkivaatteiden tulisi olla joustavat ja mukavat. Erityisesti kenkien on syytä istua jalkaan hyvin, jotta vältyt hiertymiltä ja muilta kivuilta.

Tekniset urheiluvaatteet siirtävät hien pois iholta, joten ne ovat hyvä vaihtoehto lenkkeilyvaatteiksi. Puuvillaiseen aluspaitaan kosteus jää pidemmäksi aikaa.

2. Älä luista lämmittelystä

Lämmittely on tärkeää, aioitpa sitten lenkkeillä pitkän tai lyhyen matkan. Lämmittely saa lihakset valmistautumaan liikuntaan ja ehkäisee merkittävästi loukkaantumisriskiä.

3. Tankkaa oikein

Ennen lenkkiä on hyvä syödä kevyesti, sillä tehokasta lenkkiä varten tarvitset energiaa. Hyviä vaihtoehtoja ennen lenkkiä syötäviksi välipaloiksi ovat esimerkiksi voileipä, rahka tai hedelmä. Tukeva päivällinen kannattaa syödä vasta lenkin jälkeen.

4. Muista nesteytys

Lihaskrampit, päänsärky ja heikotus voivat kaikki johtua riittämättömästä nesteytyksestä. Riittävästä vedenjuonnista onkin syytä pitää huolta pitkin päivää, ei vain lenkin aikana, joten opettele kantamaan mukanasi esimerkiksi vesipulloa päivän menoissasi. Liikuntaa harrastaessa veden juominen on kuitenkin erityisen tärkeää muistaa tai tehot kuluvat nopeasti loppuun.

5. Aloita rauhallisesti

Liian raju ja vauhdikas alku saavat sinut uupumaan ennen aikojaan. Älä siis epäröi aloittaa lenkkiä hitaalla vauhdilla. Vauhtia kannattaa kasvattaa vasta kunnollisen alkulämmittelyn jälkeen.

Lähde: Popsugar

Lue lisää:

Kirjoita haku ja paina Enteriä

Liity 125 000+ tilaajaamme

Liity 125 000+ tilaajaamme

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme nyt ja saat 20% alennuksen keventäjien jäsenyydestä. Saat säännöllisesti sähköpostiisi asiantuntijatietoa, käytännön vinkkejä ja erikoistarjouksia. 

Kiitos, että tilasit Keventäjän kirjeen! Tarkista vielä sähköpostisi ja vahvista liittyminen.

Pin It on Pinterest