Kyykkää oikein – väärä asento altistaa loukkaantumisille

Kyykätessä on tärkeää, että polvet pysyvät samassa suunnassa jalkaterien kanssa. Jos polvet kääntyvät vinoon, rasittuvat ne turhaan.

Selän sen sijaan on pysyttävä kyykyissä suorana. Jos selkä pääsee kumaraan, pääsee paino kasaantumaan liikaa alaselkään, jolloin loukkaantumisen riski kasvaa.

Kyykyissä on tärkeää mennä aina 90 asteen kulmaan asti. Liikkeen teho jää vajaaksi, mikäli kyykky ei ole tarpeeksi syvä. Kyykkyjen syvyyttä on helppo harjoitella polven korkuisen laatikon tai jakkaran avulla. Kyykisty alemmas, kunnes takapuolesi osuu kevyesti jakkaraan, ja nouse sitten ylös.

Muista, että voit myös tehdä kyykkyjä erilaisin variaatioin. Erilaiset variaatiot antavat eri lihaksille monipuolista ärsykettä. Kokeile kyykkyjä välillä esimerkiksi jalat leveämmässä haara-asennossa. Voit myös siirtää toista jalkaasi hieman eteenpäin, ja saat kyykkyihin uudenlaista tuntumaa.

Jos haluat tehokkaita tuloksia, käytä hieman aikaa painojen valintaan. Kyykyt muokkaavat vartaloa tehokkaasti vain, jos käytät tarpeeksi painavia painoja. Painavien painojen kanssa kyykkäminen kuluttaa enemmän kaloreita ja muokkaa lihaksia, kevyillä painoilla vartalon muokkaaminen jää haaveeksi. Käytä niin isoja painoja, että viimeisten toistojen tekeminen on lähes mahdotonta.

Lähde: Women’s Health, Wikihow

Lue lisää:

Kirjoita haku ja paina Enteriä

Liity 125 000+ tilaajaamme

Liity 125 000+ tilaajaamme

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme nyt ja saat 20% alennuksen keventäjien jäsenyydestä. Saat säännöllisesti sähköpostiisi asiantuntijatietoa, käytännön vinkkejä ja erikoistarjouksia. 

Kiitos, että tilasit Keventäjän kirjeen! Tarkista vielä sähköpostisi ja vahvista liittyminen.

Pin It on Pinterest