Aineenvaihdunnalle vauhtia – ota nämä aamurutiinit käyttöön

1. Aamupala

Jos harrastat liikuntaa yleensä iltaisin, ota ruokavalio avuksesi aamuisen aineenvaihdunnan tehostamiseen. Syö aamupala lähes heti herättyäsi, jotta aineenvaihdunta pääsee nopeasti töihin. Aamupalassa on hyvä olla sekä hiilihydraatteja että proteiineja.

Monissa painonhallintaan liittyvissä tutkimuksissa juuri aamuaterian merkitys nousee esille. Yön jälkeen verensokeri on paastotilassa ja aivot tarvitsevat toimiakseen hiilihydraattia. Aamupala herättää aineenvaihdunnan ja lounaalla on luonnollinen nälkä. Jos aamupalan jättää väliin, keho menee ikään kuin pysäytystilaan ja aivot lähettävät sille käskyn säästellä energiaa ennen seuraavaa ateriaa.

2. Liikunta

Jos kalenteriisi mahtuu aamuliikunta, toimii se aamupalan lailla tehokkaana aineenvaihdunnan käynnistäjänä. Tee siis joko aerobinen tai anaerobinen treeni, jolla keho herää varmasti uuteen päivään.

Tutkimusten mukaan aikaisin aamulla tehty treeni saattaa tehostaa aineenvaihduntaa paremmin kuin muihin kellonaikoihin treenaaminen. Muista, ettei aamuliikuntaakaan kannata harrastaa tyhjällä vatsalla, joten syö jotain aina ennen liikuntaa.

Lähteet: fitsugar.com, health.com

Lue lisää:

Kirjoita haku ja paina Enteriä

Liity 125 000+ tilaajaamme

Liity 125 000+ tilaajaamme

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme nyt ja saat 20% alennuksen keventäjien jäsenyydestä. Saat säännöllisesti sähköpostiisi asiantuntijatietoa, käytännön vinkkejä ja erikoistarjouksia. 

Kiitos, että tilasit Keventäjän kirjeen! Tarkista vielä sähköpostisi ja vahvista liittyminen.

Pin It on Pinterest