Punnerrustekniikka kuntoon! Alä tee näitä yleisiä virheitä

Punnerrathan oikein? Oikea tekniikka tekee liikkeestä tehokkaan ja pienentää luokkaantumisriskiä. Men’s Health listasi yleiset virheet punnerrustekniikassa.

Virhe 1: Keskityt pelkkään ylöspunnerrukseen

Alastulo on punnerruksessa aivan yhtä tärkeää kuin ylöspäinkin punnertaminen. Älä siis anna painovoiman hoitaa alastuloa, vaan tee liike molempiin suuntiin hallitusti lihasvoimaa käyttäen. Myös liikkeen alaspäin suuntautuva vaihe kasvattaa voimaa oikein tehtynä.

Virhe 2: Pidät käsiä todella kaukana toisistaan

Mitä leveämmällä kätesi ovat, sitä helpompi punnerruksesta tulee. Tämä johtuu siitä, että käsien leveä asento tarkoittaa, että olet lähempänä maata. Kädet kannattaa pitää melko suorassa linjassa olkapäiden kanssa ilman turhaa käsien levittelyä.

Virhe 3: Pää ei pysy asennossa

Kun rintakehä ja kädet alkavat olla väsyneitä, pää alkaa helposti roikkua. Pään roikkuminen taas nostaa loukkaantumisen riskiä. Pidä siis pää suorassa linjassa muun vartalon kanssa äläkä päästä sitä retkahtamaan.

Lähde: Men’s Health

Lue lisää:

Kirjoita haku ja paina Enteriä

Liity 125 000+ tilaajaamme

Liity 125 000+ tilaajaamme

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme nyt ja saat 20% alennuksen keventäjien jäsenyydestä. Saat säännöllisesti sähköpostiisi asiantuntijatietoa, käytännön vinkkejä ja erikoistarjouksia. 

Kiitos, että tilasit Keventäjän kirjeen! Tarkista vielä sähköpostisi ja vahvista liittyminen.

Pin It on Pinterest