Estääkö kuntosaliharjoittelu laihtumisen?

Keventäjä kysyy:

Hei! Olen aloittanut kuntosaliharjoittelun kuukausi sitten ja käyn salilla 3-4 kertaa viikossa. Kysymys kuuluukin, millon voin odottaa taas painon tippuvan, kun alussahan paino tuppaa nousemaan ja näin on käynytkin? Kiitos!

Liikuntavalmentaja Timo Haikarainen vastaa:

Moro!

Treenin alkuvaiheessa kuntosaliharjoittelu lisää rasvatonta kehonpainoa usein hämmästyttävän paljon. Lihasmassan kasvuvauhti on yleensä 0,5-1 kg/kk ja noin pari prosenttia väestöstä omaa sellaiset supergeenit lihasmassan hankintaan, että rasvaton kehonpaino voi nousta jopa 1,5-2 kg/kk. Tämä tie on kuitenkin kuljettu loppuun parissa kuukaudessa, joten painon pitäisi tulla pikku hiljaa alaspäin, erityisesti jos tiputettavaa on enemmän kuin 1-5 kg.

En tiedä nykyistä painoasi tai painonpudotustavoitettasi. Ne vaikuttavat todella paljon siihen, mitä painolle pitäisi tapahtua. Tässä kuitenkin muutamia suuntaviivoja. Satojen asiakkaiden kokemuksen perusteella olen havainnut, että painomuutokset saattavat olla erittäin pieniä keskimäärin 4-8 viikon ajan, jos pudotettavaa ei ole paljon. Jos pudotettavaa on enemmän, sanotaan 10 kg ylöspäin, painon voi pysyä suht samana alussa, mikäli pyrit maltilliseen painonpudotusvauhtiin(jota yleensä aina suosittelen). Jos pyrit suurempaan painonpudotukseen, painosi ei oikeastaan pitäisi nousta. Jos painosi nousee edelleen, syöt lähes pomminvarmasti liikaa. Varmista siis, että painosi lähtee liukumaan alas viimeistään maaliskuun puolivälin jälkeen. Tsemppiä harjoiteluun!

Vaikuttaako kuntosaliharjoittelu painoa nostavasti? Missä vaiheessa salitreenin aloittamisen jälkeen painon voi odottaa taas laskevan? Keventäjien liikuntavalmentaja Timo Haikarainen vastaa.

Lue lisää:

Kirjoita haku ja paina Enteriä

Liity 125 000+ tilaajaamme

Liity 125 000+ tilaajaamme

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme nyt ja saat 20% alennuksen keventäjien jäsenyydestä. Saat säännöllisesti sähköpostiisi asiantuntijatietoa, käytännön vinkkejä ja erikoistarjouksia. 

Kiitos, että tilasit Keventäjän kirjeen! Tarkista vielä sähköpostisi ja vahvista liittyminen.

Pin It on Pinterest