Hölkkä pidentää ikää

Tanskalaistutkijoiden havainto kuulostaa itsestään selvältä, mutta hölkkäämisen on myös pelätty lisäävän rasituksesta johtuvia sydänperäisiä kuolemia.

Tutkijat vertasivat hölkkääjien ja hölkkäämättömien kuolleisuutta 35 vuoden ajalta, ja havaitsivat säännöllisesti hölkkäävien kuolleisuuden noin puolet vähäisemmäksi. Tämän perusteella tutkijat laskivat hölkkääjien elävän keskimäärin kuusi vuotta muita pitempään.

Havainnot perustuvat suureen sydänterveystutkimukseen, johon osallistui 18 000 tutkimuksen alkaessa 20–98-vuotiasta tanskalaista. Heistä 1 900 hölkkäsi säännöllisesti. Noin 35 vuoden seurannan aikana kuoli 120 hölkkääjää ja runsaat 10 000 ei-hölkkääjää.

Tulokset julkaistiin American Journal of Epidemiology -lehdessä. Todennäköisesti osa hölkkäämiseen liitetystä hyödystä selittyy muilla terveellisillä elintavoilla.

Uutispalvelu Duodecim

Lue lisää:

Kirjoita haku ja paina Enteriä

Liity 125 000+ tilaajaamme

Liity 125 000+ tilaajaamme

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme nyt ja saat 20% alennuksen keventäjien jäsenyydestä. Saat säännöllisesti sähköpostiisi asiantuntijatietoa, käytännön vinkkejä ja erikoistarjouksia. 

Kiitos, että tilasit Keventäjän kirjeen! Tarkista vielä sähköpostisi ja vahvista liittyminen.

Pin It on Pinterest