Haluatko maksimoida kalorinkulutuksesi? Tee tämä yksinkertainen kikka

Liikkujan energiankulutukseen vaikuttaa liikkumisen laji. Hengästymistä ja reipasta hikoilua aiheuttavat lajit ovat tehokkaita. Isoja lihasryhmiä kuormittavat kokonaisvaltaiset lajit ja omin jaloin liikkumista vaativat lajit kuluttavat eniten. Hiihto, rullaluistelu ja sauvakävely kuluttavat keskimäärin enemmän kuin soutu, melonta, pyöräily tai vesijuoksu. Jos siis seisot paikallaan tai istut liikuntalajissasi, kulutat vähemmän kuin jos etenisit omin jaloin paikasta toiseen.

Vaihteleva vauhti ja erilaiset rytmit lisäävät myös kulutusta leppoisaan tasatahtiseen menemiseen verrattuna. Kun liikkuminen on pitkäkestoista, alkaa alussa leppoisanakin pysyttelevä syke nousta ja rasitus kertaantua. Niinpä kolmen tunnin reippaan kävelyretken jälkeen voi 80 -kiloinen henkilö huomata kuluttaneensa yli 2000 kaloria.

Jos haluat huolehtia siitä, että kalorikulutus pysyy mahdollisimman tehokkaana lajista riippumatta, kannattaa mielessä pitää Fitsugarin muistuttama vinkki: pidä keskivartalosi aina aktivoituna.

Älä siis päästä vatsalihaksiasi löystymään, vaan pidä keskivartalo tiukkana läpi liikuntasuorituksen, olitpa sitten ryhmäliikuntatunnilla tai kuntosalilla. Keskivartalon aktivoiminen sekä tehostaa kalorinkulutusta että saa sinut keskittymään paremmin tekemääsi liikkeeseen. Aktivoitu keskivartalo antaa lisätehoa suoritukseen, mikä saattaa auttaa myös aivoja vapauttamaan erityisen paljon mielihyvähormoneja.

Lähde: Popsugar

Lue lisää:

Kirjoita haku ja paina Enteriä

Liity 125 000+ tilaajaamme

Liity 125 000+ tilaajaamme

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme nyt ja saat 20% alennuksen keventäjien jäsenyydestä. Saat säännöllisesti sähköpostiisi asiantuntijatietoa, käytännön vinkkejä ja erikoistarjouksia. 

Kiitos, että tilasit Keventäjän kirjeen! Tarkista vielä sähköpostisi ja vahvista liittyminen.

Pin It on Pinterest