Helle ei estä treenaamista – ota kuitenkin nämä huomioon

Ajoita oikein

Jos mahdollista, treenaa aikaisin aamusta tai vasta illansuussa, jolloin kuumimmat hetket ovat ohi. Erityisesti aamulla ilma on yleensä viileämpi.

Totuttele helteeseen

Helteeseen tottuminen kestää yleensä pari viikkoa, joten aloita helteessä liikkuminen vähitellen ja pidennä treeniaikoja pikkuhiljaa. Näin kroppasi tottuu lämpöön ja pystyt juoksemaan lähes normaalilla teholla. Huomioi kuitenkin, että helle hidastaa suoristustasi joka tapauksessa vähän.

Ehkäise kramppeja

Kuumuudesta johtuvat krampit ovat yleisiä, ja ne johtuvat nestevajeesta. Juo siis vettä jo ennen treeniä sekä myös sen aikana ja jälkeen. Jos saat krampin kesken treenin, pysähdy, juo vettä ja hiero krampannutta kohtaa. Krampin mentyä ohi treeniä kannattaa jatkaa pienemmällä teholla.

Pukeudu oikein

Suosi vaaleita, ilmavia vaatteita, jotka eivät ime auringonsäteitä itseensä. Aurinkolasit ovat hyvä suoja silmille, suojaa myös pääsi auringolta. Muista myös aurinkorasva!

Muista nesteytys, mutta älä liioittele

Riittävä veden juominen on tärkeää, jotta keho ei pääse kuivumaan. Tarvittava vedenmäärä on kuitenkin yksilöllistä ja riippuu lämpötilasta ja hikoilun määrästä. Luota siis omiin tuntemuksiisi, mutta älä liioittele juomisen kanssa, ettet saa vesimyrkytystä.

Lähde: health.com

Lue lisää:

Kirjoita haku ja paina Enteriä

Liity 125 000+ tilaajaamme

Liity 125 000+ tilaajaamme

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme nyt ja saat 20% alennuksen keventäjien jäsenyydestä. Saat säännöllisesti sähköpostiisi asiantuntijatietoa, käytännön vinkkejä ja erikoistarjouksia. 

Kiitos, että tilasit Keventäjän kirjeen! Tarkista vielä sähköpostisi ja vahvista liittyminen.

Pin It on Pinterest