Liikuntaa harrastavat tyytyväisempiä elämään

Liikunnalla on yhteys hyvän elämänhallinnan tunteeseen. Mitä enemmän harrastaa liikuntaa, sitä paremmalla tasolla ovat myös oma energiataso ja jaksaminen. Apu onnellisuuden löytämiseen saattaisikin löytyä kuntosalilta.

Berliinin yliopistossa toteutetun tutkimuksen mukaan liikunnan tuottamat endorfiinit ja niiden mukanaan tuoma hyvänolontunne auttavat tuntemaan tyytyväisyyttä omaa elämää kohtaan. Kaikenlaiset onnistumisen tunteet nostavat dopamiinin määrää elimistössä ja tuovat siten hyvää oloa, mutta liikunnalla aikaan saatu vaikutus on pidempikestoisempi.

Tutkimus toteutettiin kahden tutkimusryhmän avulla, joista toisessa oli mukana tavallisia ihmisiä ja toisessa kestävyysurheilijoista. Toinen ryhmä juoksi puolen tunnin ajan liikuntamatolla ja toinen harrasti saman ajan erilaista ”lumeliikuntaa”, kuten venyttelyä.

Liikuntasuorituksen jälkeen tutkimushenkilöitä pyydettiin pelaamaan nopeutta vaativaa peliä, jossa oli mahdollista voittaa tai hävitä rahaa. Tutkimustuloksista selviää, että kaikki osallistujat suhtautuivat tappioihin rauhallisemmin: heidän suhtautumisensa rahanmenetykseen oli välinpitämättömämpää eikä rahan tienaaminen tuntunut osallistujista niin tärkeältä kuin ennen liikuntasuoritusta.

Tutkimuksen mukaan liikuntaa harrastavat kokevatkin enemmän yleistä tyytyväisyyttä elämäänsä kohtaan, sillä liikunnan tuottamat hormonit tuovat mielihyvää, kun samalla haikailu paremman elämän ja hienompien saavutusten perään vähenee.

Lähde: Dailymail

Lue lisää:

Kirjoita haku ja paina Enteriä

Liity 125 000+ tilaajaamme

Liity 125 000+ tilaajaamme

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme nyt ja saat 20% alennuksen keventäjien jäsenyydestä. Saat säännöllisesti sähköpostiisi asiantuntijatietoa, käytännön vinkkejä ja erikoistarjouksia. 

Kiitos, että tilasit Keventäjän kirjeen! Tarkista vielä sähköpostisi ja vahvista liittyminen.

Pin It on Pinterest