Maksimoi kalorikulutuksesi – näin nopeutat aineenvaihduntaasi

Liiku heti aamusta

Tutkimusten mukaan aikaisin aamulla tehty treeni saattaa tehostaa aineenvaihduntaa paremmin kuin muihin kellonaikoihin treenaaminen. Kokeile siis siirtää treenikertasi aamuun, jos se vain aikataulullisesti on mahdollista.

Tehosta intensiivisyyttä

Tuoreen tutkimuksen mukaan 2,5-minuuttinen todella intensiivinen liikuntapyrähdys kesken treenin voi tehostaa kaloreiden jälkipolttoa koko päivän ajaksi jopa 200 kalorin verran.

Älä viivyttele aamiaisen kanssa

Aamupalaa ei kannata jättää väliin, vaikka päivän aikataulu olisi kuinka kiireinen. Aamulla syöminen auttaa pitämään aineenvaihdunnan käynnissä.

Terveellinen ja täyttävä aamiainen on hyvä syödä pian heräämisen jälkeen, jolloin keho on valmis polttamaan kaloreita koko päivän ajan.

Tee lihaskuntotreeniä

Lihasten kehittäminen kannattaa, sillä keho polttaa sitä enemmän kaloreita, mitä enemmän siinä on lihasmassaa. Lihaskuntotreeni myös muokkaa kehoa tehokkaasti. Kokeile kuntosalitreeniä vaikka heti aamusta.

Syö välipaloja

Laihduttaminen ei tarkoita sitä, ettet saisi syödä ollenkaan välipaloja. Päinvastoin, nälkää kannattaa hallita syömällä tasaisin väliajoin. Välipalojen laatuun kannattaa kuitenkin kiinnittää huomiota. Aineenvaihdunnan kannalta välipalan olisi hyvä sisältää proteiinia ja antioksidantteja.

Lähde: womenshealthmagazine

Lue lisää:

Kirjoita haku ja paina Enteriä

Liity 125 000+ tilaajaamme

Liity 125 000+ tilaajaamme

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme nyt ja saat 20% alennuksen keventäjien jäsenyydestä. Saat säännöllisesti sähköpostiisi asiantuntijatietoa, käytännön vinkkejä ja erikoistarjouksia. 

Kiitos, että tilasit Keventäjän kirjeen! Tarkista vielä sähköpostisi ja vahvista liittyminen.

Pin It on Pinterest