Miten raskauden jälkeisestä pömppövatsasta pääsee eroon?

Keventäjä kysyy:

Minulle on tehty hätäsektio kolme kertaa. Voinko millään saada vatsaani kiinteäksi, kun lihakset on leikattu poikki pystysuunnassa?

Liikuntavalmentaja Timo Haikarainen vastaa:

Heippa!

Vatsan seudun kiinteys riippuu etupäässä vatsassa olevan rasvan määrästä. Jos rasvaa palaa riittävästi, keskivartalosta tulee kiinteä. Ainoan poikkeuksen muodostavat he, jotka ovat laihduttaneet kymmeniä ja kymmeniä kiloa. Silloin keskivartalon nahka yleensä jää löysäksi. Ikä lisää tätä taipumusta: esimerkiksi 50-vuotiaan on hieman vaikeampi kiinteyttää keskivartaloa kuin 20-vuotiaan, koska iho ja sidekudos menettävät kimmoisuuttaan iän myötä.

Sektio tai raskaudet voivat vaikuttaa jonkin verran vatsan seudun esteettiseen muotoon, kun rasvaprosentti on tippunut. Vatsalihakset saattavat erkaantua raskauden aikana, jolloin sidekudos venyy enemmän tai vähemmän peruuttamattomasti. Taas perintötekijät vaikuttavat. Eli toisten vatsa tulee erittäin sileäksi ja erkauma kuroutuu umpeen. Toisilla näin ei tapahdu. Sektioleikkaus voi hieman vaikuttaa arpien ja keskivartalon heikomman lihaskontrollin kautta keskivartalon esteettiseen ulkomuotoon, mutta se ei missään tapauksessa estä sinua polttamasta alueelta rasvaa ja kiinteytymästä. Rasva palaa keskivartalosta monipuolisella liikunnalla ja syömällä kulutusta vähemmän, ja näihin suuntaviivoihin Keventäjienkin ohjeet perustuvat.

Tsemppiä kiinteytykseen!

Lisää asiantuntijoiden vastauksia löydät Keventäjät-palvelusta. Liity nyt!

Lue lisää:

Kirjoita haku ja paina Enteriä

Liity 125 000+ tilaajaamme

Liity 125 000+ tilaajaamme

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme nyt ja saat 20% alennuksen keventäjien jäsenyydestä. Saat säännöllisesti sähköpostiisi asiantuntijatietoa, käytännön vinkkejä ja erikoistarjouksia. 

Kiitos, että tilasit Keventäjän kirjeen! Tarkista vielä sähköpostisi ja vahvista liittyminen.

Pin It on Pinterest