Lenkkeile

Juokseminen on helppo ja tehokas aerobisen liikunnan muoto. Puolen tunnin juoksulenkki kuluttaa noin 300 kaloria. Etenkin pikajuoksu yhdistettynä tavalliseen juoksuun tai hölkkäämiseen antaa erinomaisia tuloksia.

Rasvan palaminen jatkuu myös juoksemisen jälkeen. Tutkimusten mukaan ihmiset, jotka juoksevat vähintään neljä tuntia viikossa kuluttavat enemmän kaloreita kuin muut, silloinkin kun he eivät juokse.

Harjoita lihaskuntoa

Lihaskuntoharjoittelun suurin hyöty on lihaskudoksen nostattamassa energiankulutuksessa. Voimaharjoittelu onkin tehokas tapa laihduttaa: mitä enemmän sinulla on lihaksia, sitä enemmän aineenvaihduntasi tekee töitä. Tutkimusten mukaan aineenvaihdunta on myös koholla vielä pitkään treenin jälkeenkin.

Liiku tehokkaasti

Matalatehoisen, aerobisen liikunnan etu on, että se on miellyttävää ja sitä jaksaa jatkaa pitkään. Kovatehoinen kuntoilu taas kuluttaa paljon kaloreita vielä suorituksen jälkeenkin.

Rasvanpolttoon sopii hyvin rauhallinen, pitkäkestoinen liikunta kuten esimerkiksi kävely tai hiihto. Rasvojen osuus energialähteenä kasvaa liikunnan pitkittyessä, kun hiilihydraattivarastot pienenevät.

Liikunnan teho on kuitenkin rasvanpoltossa liikunnan kestoa tärkeämpää. Jos haluat polttaa rasvaa, sinun tulee pyrkiä liikkumaan mahdollisimman tehokkaasti. Hikoilu ja korkea syke kertovat liikunnan tehosta. Pitämällä sykkeen 80 prosentissa maksimista 40 minuutin ajan voit lisätä aineenvaihduntaasi 19 tunniksi eteenpäin. Lyhyempi harjoitus korkealla sykkeellä antaa tutkimuksen mukaan paremman sysäyksen aineenvaihdunnalle kuin pidempi treeni matalalla sykkeellä.

Kiihdytä ja hidasta

Useat tutkimukset puoltavat intervalliharjoittelun tehokkuutta, sillä sen on todettu vähentävän kehon rasvavarastoja jopa kestävyystyyppistä aerobista harjoittelua tehokkaammin. Kun sydämen syke vaihtelee nopeasta hitaaseen, palaa rasva tehokkaammin kuin tasaisessa sykkeessä.

Intervallitreeniä voi tehdä esimerkiksi juosten, pyörällä, kuntopyörällä tai crosstrainerilla.

Lue myös: Tehokas startti painonpudotukseen: Näillä ohjeilla onnistut!

Keventäjissä voit helposti seurata saamiesi kalorien sekä viikottaisen liikuntasi määrää liikunta- ja ruokapäiväkirjojen avulla. Liity nyt!

Lue lisää

Rasvanpolttosykkeellä treenaaminen ei laihduta – h... Liikuntalajien tai treenimenetelmien mainoksissa kerrotaan tietyn lajin tai treenitavan polttavan erinomaisen tehokkaasti rasvaa. Monet keventäjät myö...
Kiloille kyytiä! Kuusi tapaa polttaa enemmän rasva... Jos ylimääräiset kilot häiritsevät, voit tehostaa rasvanpolttoa helposti näillä vinkeillä.Aloita päiväsi aamupalallaPäivittäinen aamupala voi suojata ...
Neljä salaisuutta laihduttavaan liikuntaan Liikunta on oleellinen osa painonpudotusprosessia. Liikunnallinen ihminen on energinen ja hyvinvoiva ja kuluttaa kaloreita enemmän myös levossa. Lue v...
3 vinkkiä: Näin tehostat rasvanpolttoa lenkillä Lenkkeily on hyvä harrastus, joka saa rasvan palamaan ja auttaa siten painonpudotuksessa. Jos lenkkisi tuntuvat tehottomilta, ja haluat polttaa enemmä...