Teetkö kyykyt oikein? Vältä perusvirheet

Pidä polvien suunta suorana

Polvet eivät saa kääntyä kohti toisiaan kyykyissä, vaan niiden suunnan on pysyttävä samassa jalkaterien kanssa. Polvien kääntyminen sisäänpäin johtuu heikoista sisä- ja ulkoreisien lihaksista ja on yleistä etenkin naisilla. Vino asento rasittaa polvia ja lisää loukkaantumisen riskiä.

Muista 90 asteen kulma

Kyykyissä on tärkeää mennä aina 90 asteen kulmaan asti. Kyykyn teho jää vajaaksi, mikäli kyykky ei ole tarpeeksi syvä. Kyykkyjen syvyyttä on helppo harjoitella polven korkuisen laatikon tai jakkaran avulla. Kyykisty alemmas, kunnes takapuolesi osuu kevyesti jakkaraan, ja nouse sitten ylös.

Pidä selkä suorana

Selkä on tärkeää pitää suorana kyykkyjen aikana. Muuten paino kasaantuu alaselkään ja loukkaantumisen riski kasvaa.

Vaihtele asentoa

Täsmälleen samassa asennossa kyykkääminen rasittaa samoja lihaksia. Vaihda välillä asentoa, ja kokeile kyykkyjä esimerkiksi jalat leveämmässä haara-asennossa. Voit myös siirtää toista jalkaasi hieman eteenpäin, ja saat kyykkyihin uudenlaista tuntumaa.

Muista painot

Kyykyt muokkaavat vartaloa tehokkaasti vain, jos käytät tarpeeksi painavia painoja. Painavien painojen kanssa kyykkäminen kuluttaa enemmän kaloreita ja muokkaa lihaksia, kevyillä painoilla vartalon muokkaaminen jää haaveeksi. Käytä niin isoja painoja, että viimeisten toistojen tekeminen on lähes mahdotonta.

Lähde: womenshealthmag.com

Lue lisää:

Kirjoita haku ja paina Enteriä

Liity 125 000+ tilaajaamme

Liity 125 000+ tilaajaamme

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme nyt ja saat 20% alennuksen keventäjien jäsenyydestä. Saat säännöllisesti sähköpostiisi asiantuntijatietoa, käytännön vinkkejä ja erikoistarjouksia. 

Kiitos, että tilasit Keventäjän kirjeen! Tarkista vielä sähköpostisi ja vahvista liittyminen.

Pin It on Pinterest