Tuloksia superhelposti – tätä tehotreeniä kannattaa kokeilla!

Kovalla sykkeellä tehtävä lyhytkestoinen harjoittelu on tehokas liikuntamuoto, sillä sen vaikutus jatkuu kehossa pitkään: tehokkaasti intervallina suoritettu liikuntatuokio takaa sen, että aineenvaihdunta ja elimistö tekevät vielä pitkään töitä harjoituksen päättymisen jälkeen. Rasvanpolttovaikutus on siis taattu.

Pikatreeni sopii hyvin esimerkiksi kiireiselle kuntoilijalle, sillä se kuluttaa kaloreita ja kohottaa kuntoa yhtä tehokkaasti kuin perinteinen liikunta, mutta aikaa kuluu vain puolet normaalista.

Jos mietit, teetkö treenin varmasti oikein, lue nämä Fitsugarin vinkit:

Alussa ei tarvitse olla täydellinen. Tehojaksot täytyy tehdä oman kuntotason ja osaamisen mukaan. Jos esimerkiksi hypyt eivät syystä tai toisesta sovi sinulle, älä tee niitä. Kun kunto kohenee, voit siirtyä vaativampiin treeniliikkeisiin.

Älä luista tekniikasta. Tekniikan on aina oltava ykkösenä ja vauhdin vasta kakkosena. Tämä pätee myös vauhdikkaaseen HIIT-harjoitteluun. Jos esimerkiksi pystyt tekemään viisi täydellistä kyykkyä 30 sekunnin aikana, tee ne, äläkä enempää ennen kuin kuntotasosi on noussut.

Älä luovuta. Jos ohjelmassasi on esimerkiksi punnerruksia, älä päätä jo etukäteen, ettet pysty niitä tekemään. Yritä puristaa ainakin yksi täydellinen punnerrus, minkä jälkeen voit tehdä liikkeen kevennettyä versiota esimerkiksi polvet maassa. Vasta yrittämällä tiedät todellisen kuntotasosi.

Nesteytä etukäteen. Tehokas HIIT-harjoittelu saa sinut taatusti janoiseksi, ja nesteytystä kannattaakin tehdä jo ennen harjoitusta. Kesken harjoituksen tapahtuva runsas juominen saattaa aiheuttaa vatsakramppeja.

Lähde: Fitsugar

Lue lisää:

Kirjoita haku ja paina Enteriä

Liity 125 000+ tilaajaamme

Liity 125 000+ tilaajaamme

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme nyt ja saat 20% alennuksen keventäjien jäsenyydestä. Saat säännöllisesti sähköpostiisi asiantuntijatietoa, käytännön vinkkejä ja erikoistarjouksia. 

Kiitos, että tilasit Keventäjän kirjeen! Tarkista vielä sähköpostisi ja vahvista liittyminen.

Pin It on Pinterest