Uskomaton tutkimustulos: Jo näin lyhyt treeni päivässä polttaa kaloreita

Amerikkalaistutkimus selvitti lyhytkestoisen intervalliharjoittelun vaikutusta kehon kalorinpolttoon. Tutkimushenkilöt söivät ensin kahtena päivänä tarkan kalorimäärän eivätkä harrastaneet liikuntaa.

Seuraavina päivinä he söivät samoin, mutta tekivät lisäksi viisi 30 sekunnin pituista kuntopyöräsprinttiä, joissa he polkivat niin kovaa kuin jaksoivat. Jokaisen sprinttijakson välissä pidettiin neljän minuutin tauon.

Tutkimustulokset todistavat, että raskas ja nopea liikunta lisäsi kalorinkulutusta huomattavasti: liikunnallisina päivinä tutkimushenkilöiden kehon mitattiin polttavan 200 kaloria enemmän.

Tutkimustuloksista voidaan päätellä, että myös äärimmäisen lyhytkestoinen harjoittelu auttaa polttamaan kaloreita, jos se on riittävän tehokasta.

Säännöllisellä ja pitkäkestoisella liikunnalla on kuitenkin omat terveyshyötynsä eikä siitä ole syytä luopua. Kannattaa kuitenkin muistaa, että myös nopeista pyrähdyksistä on hyötyä, joten niitä kannattaa hyödyntää oman arkiliikunnan joukossa. Useat tutkimukset ovat antaneet viitteitä, että kalorinkulutuksen kannalta tehokasta liikuntaa onkin intervallityyppinen harjoittelu, jossa sekoitetaan esimerkiksi rauhallista hölkkää sekä nopeatahtista ja sykettä nostavaa juoksuvauhtia.

Lähde: American Physiological Society

Tykkää Keventäjistä Facebookissa! 

Lue lisää:

Kirjoita haku ja paina Enteriä

Liity 125 000+ tilaajaamme

Liity 125 000+ tilaajaamme

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme nyt ja saat 20% alennuksen keventäjien jäsenyydestä. Saat säännöllisesti sähköpostiisi asiantuntijatietoa, käytännön vinkkejä ja erikoistarjouksia. 

Kiitos, että tilasit Keventäjän kirjeen! Tarkista vielä sähköpostisi ja vahvista liittyminen.

Pin It on Pinterest