Älä mokaa laihdutuskuuriasi näillä virheillä

Älä nälkiinnytä itseäsi

Paino kyllä putoaa, kun energiansaantia vähentää merkittävästi, mutta painonpudotus liian rajulla kuurilla ei yleensä ole pysyvää. Liian tiukka dieetti poistaa nestettä, lihasmassaa ja vain vähän rasvaa. Nopeaan tahtiin kadonneet kilot tulevat myös helposti takaisin korkojen kera. Laihduttaessa tulee toki vähentää syömistä, mutta pysy kohtuuden rajoissa.

Älä jätä aterioita väliin

Jos päivällä on pitkät ruokailuvälit, se kostautuu helposti viimeistään illalla ylimääräisenä naposteluna tai jopa ahmimisena. Kukaan ei jaksa nälkäkuurilla myöskään niin kauaa, että kilot ehtisivät lopullisesti kadota. Viimeistään siinä vaiheessa kun lopetat nälkäkuurisi ja palaat entisiin elämäntapoihisi, myös karistetut kilot palaavat vyötäröllesi.

Huolehdi siitä, että syöt säännöllisesti. Jos ei ole nälkä, syö edes jotain pientä. Yleensä sopiva ateriaväli on 3–5 tuntia, mutta jokainen löytää itselleen sopivan rytmin parhaiten kokeilemalla. Aamupala, lounas ja päivällinen ovat syömisen perusrunko, johon voi sovittaa sopivaan väliin välipalan ja iltapalan.

Älä hurahda ihmedieetteihin

Jos jokin kuulostaa liian hyvältä ollakseen totta, se usein myös on juuri sitä. Laihdutusvalmisteet ja erilaiset superdieetit houkuttelevat uskomattomilla lupauksillaan, mutta pahimmillaan ne voivat saada kehon tasapainon pahasti sekaisin.

Vaikka huuhaa houkuttelee lupauksilla useiden kilojen painonlaskusta viikossa ja tuotteiden mainoksissa vedotaan lääketieteellisiin ja kliinisiin kokeisiin, kannattaa ykskantaan jättää kaikki tämänkaltaiset konstit syrjään ja helliä kehoaan hyvällä ruoalla ja liikunnalla erikoisten ja mahdollisesti vaarallisten humpuukituotteiden sijaan.

Älä kieltäydy nautinnoista täysin

Pudottamalla pois elämän pienet nautinnot täysin, repsahtaminen ja laihduttamiseen kyllästyminen on todennäköisempää kuin se olisi jos antaisit itsesi välillä nauttia myös herkkuja. Salli itsellesi pieni herkkupala aina silloin tällöin, mutta muista että syöt vain vähän. Yksi herkkupäivä viikossa tai kuukaudessa on laihduttajalle hyvä ratkaisu. Silloinkaan ei tarvitse mennä kohtuuttomuuksiin, mutta voit luvan kanssa nauttia esimerkiksi pienen määrän makeisia. Päätä jo etukäteen kuinka paljon saat syödä, sillä silloin kohtuudessa on helpompi pysyä.

Kiinnitä huomiota myös juomiin!

Kiinnitä ruokailujen lisäksi huomiota myös saamiesi nestemäisten kalorien määrään. Juotko mielelläsi paljon mehuja, limuja, tai energia- ja urheilujuomia? Se mitä juot, on yhtä tärkeää kuin se mitä syöt. Kahvi, alkoholi sekä erilaiset kola- ja energiajuomat poistavat elimistöstä nestettä. Nestemäiset kalorit eivät myöskään täytä vatsaa kuten syödyt. Juomistasi kaloreista huolimatta sinun täytyy silti huolehtia myös ruokailusta, joten siinä suhteessa juomista tulevat ovat täysin turhia. Suosi siis mieluiten vettä janojuomana.

Keventäjien ruokapäiväkirjan avulla voi helposti seurata päivittäin saamaasi kalorien määrää sekä ruokasi laatua. Liity nyt jäseneksi!

Lue lisää:

Kirjoita haku ja paina Enteriä

Liity 125 000+ tilaajaamme

Liity 125 000+ tilaajaamme

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme nyt ja saat 20% alennuksen keventäjien jäsenyydestä. Saat säännöllisesti sähköpostiisi asiantuntijatietoa, käytännön vinkkejä ja erikoistarjouksia. 

Kiitos, että tilasit Keventäjän kirjeen! Tarkista vielä sähköpostisi ja vahvista liittyminen.

Pin It on Pinterest