Sorruitko viikonloppuna herkkuihin? Näin pääset takaisin ruotuun

Suunnittele ateriat

Tee viikoittainen ateriasuunnitelma. Listaa kaupassa käyntiä varten ylös kaikki mitä aioit viikon aikana syödä. Kaupassa käynti helpottuu, etkä sorru mielitekoihin. Lisäksi päivittäisen ruokapäiväkirjan pitäminen auttaa saamaan tuloksia ja huomaamaan ruokavaliosi heikot kohdat. Kun ateriat suunnitellaan etukäteen, on helpompi syödä monipuolista ja ravitsevaa ruokaa.

Syö aamupala

Aamupalan väliin jättäminen antaa päivällesi nälkäisen alun, ja saattaa kostautua myöhemmin. Aamupalan syöminen antaa energiaa ja ravintoaineita heti aamusta, jolloin riski naposteluun vähenee. Aamupala käynnistää aineenvaihdunnan ja auttaa näin ollen polttamaan kaloreita. Myös painonhallinta helpottuu kun verensokeri ei heilahtele liikaa.

Juo vettä

Nälän tunne saattaa johtua kuivumisesta. Juomalla paljon vettä aterioiden välissä pidät olosi kylläisenä koko päivän. Näläntunteen iskiessä kokeile ensiksi juoda lasillinen vettä, se auttaa jaksamaan seuraavaan ateriaan saakka. Myös lasillinen vettä ennen ateriaa luo kylläisyyden tunnetta, joka auttaa syömään vähemmän. 

Kuitua ja proteiinia

Kuitua ja proteiinia sisältävät ateriat pitävät kylläisenä pitkään. Yhdessä nämä ravintoaineet auttavat pudottamaan painoa ilman nälkää. Ravintoaineet sulavat hitaasti ja pitävät verensokerin tasaisena. Maistuvia kuitu-proteiiniannoksia ovat esimerkiksi munakas täysjyväleivän kera tai kananrinta vihanneksilla.

Syö takaperin

Jos syöt kovin kevyesti päivällä, nälkä kertyy iltaa kohti ja myöhään syödyt raskaat ateriat kerryttävät paljon kaloreita. Suuri osa päivän kaloreista tulisi saada jo aamupalalla ja lounaalla. Ideana on syödä kehon energiantarpeiden mukaisesti. Hyvänä muistisääntönä on syödä aamupalaa kuin kuningas, lounasta kuin prinssi ja päivällistä kuin köyhä.

Lue lisää:

Kirjoita haku ja paina Enteriä

Liity 125 000+ tilaajaamme

Liity 125 000+ tilaajaamme

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme nyt ja saat 20% alennuksen keventäjien jäsenyydestä. Saat säännöllisesti sähköpostiisi asiantuntijatietoa, käytännön vinkkejä ja erikoistarjouksia. 

Kiitos, että tilasit Keventäjän kirjeen! Tarkista vielä sähköpostisi ja vahvista liittyminen.

Pin It on Pinterest