4 tapaa leikata pizzan kaloreita – kokeile näitä vinkkejä!

Pizzan kalorit kertyvät muun muassa juustosta ja pohjasta, mutta myös tietyistä täytteistä.

1. Kauli kunnolla

Ohut ja rapea pohja paitsi maistuu parhaalta, myös vähentää pizzan kaloreita, sillä ohutpohjaisessa pizzassa pohjaa ei tule syötyä niin paljon kuin normaalisti. Kauli siis pohja niin ohueksi kuin suinkin pystyt. Ohutpohjaisessa pizzassa täytteet pääsevät kunnolla oikeuksiinsa.

2. Vähennä juustoa

Jo poistamalla neljäsosan normaalista juustomäärästä saat pizzan kalorimäärää laskettua, mutta muista, että mitä enemmän vähennät juustoa, sitä kevyempi pizzastasi tulee. Kokeile puolittaa juuston määrä, saatat yllättyä siitä, miten hyvältä pizza maistuu puolellakin juustomäärällä.

Kokeile myös käyttää pizzaan vähärasvaista juustoa täysrasvaisen sijaan.

3. Suosi vihannestäytteitä

Suosi täytteinä tomaattia, paprikaa, sipulia ja vaikka kesäkurpitsaa. Pizzan päälle sopivat mainiosti myös pinaatti, parsa ja parsakaali. Älä unohda sieniä, tuoreet herkkusienet kruunaavat pizzan, mutta myös syksyn antimet kannattaa hyödyntää pizzantäytteinä. Esimerkiksi tatit ja kantarellit sopivat täydellisesti pizzaan. Kasvistäytteet keventävät pizzaa ja maistuvat taatusti hyvälle.

4. Käytä vähärasvaista lihaa

Salamit, pepperonit ja makkarat ovat rasvaisimpia pizzantäytteitä. Kokeile niiden sijaan vähärasvaista kinkkua, broileria, katkarapuja tai tonnikalaa.

Lähde: Shape.com

Lue lisää:

Kirjoita haku ja paina Enteriä

Liity 125 000+ tilaajaamme

Liity 125 000+ tilaajaamme

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme nyt ja saat 20% alennuksen keventäjien jäsenyydestä. Saat säännöllisesti sähköpostiisi asiantuntijatietoa, käytännön vinkkejä ja erikoistarjouksia. 

Kiitos, että tilasit Keventäjän kirjeen! Tarkista vielä sähköpostisi ja vahvista liittyminen.

Pin It on Pinterest