Välimeren ruokavalio yllättää jälleen – näin nopeasti saat terveyshyötyjä

Välimeren ruokavalio on todistettu useissa eri tutkimuksissa terveyttä edistäväksi. Tuoreen tutkimuksen mukaan jo lyhytkestoinenkin ruokavalion noudattaminen antaa pitkävaikutteisia terveyshyötyjä.

Välimeren ruokavalion hyödyt näkyivät vielä vuodenkin kuluttua, vaikka ruokavaliota oli noudatettu vain kahdeksan viikon ajan, kertoo Microvascular Researchissa julkaistu tutkimus.

Tutkimukseen osallistuneet noudattivat Välimeren ruokavaliota kahdeksan viikon ajan, minkä lisäksi he myös lisäsivät liikuntaa. Ruokavalion ja liikunnan yhdistelmä antoi hyötyjä, jotka näkyivät vielä vuodenkin kuluttua. Ruokavalio paransi endoteelisolujen verenkiertoa, mikä saattaa alentaa sydänsairauksien riskiä.

Tutkimuksen mukaan runsaasti öljyjä, palkokasveja, kasviksia, kokojyvätuotteita ja hedelmiä sisältävä ruokavalio on hyväksi verisuonien terveydelle, vaikka ruokavaliota noudattaisi vain vähänkin aikaa.

Lue lisää:

Kirjoita haku ja paina Enteriä

Liity 125 000+ tilaajaamme

Liity 125 000+ tilaajaamme

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme nyt ja saat 20% alennuksen keventäjien jäsenyydestä. Saat säännöllisesti sähköpostiisi asiantuntijatietoa, käytännön vinkkejä ja erikoistarjouksia. 

Kiitos, että tilasit Keventäjän kirjeen! Tarkista vielä sähköpostisi ja vahvista liittyminen.

Pin It on Pinterest