Puoli kiloa päivässä

Tuttu mainoslause kertoo selkeästi ja yksinkertaisesti, että kasviksia (vihanneksia, juureksia, hedelmiä ja marjoja) tulisi syödä vähintään puoli kiloa päivässä. Me Keventäjissä suosittelemme [...]

Keitto maistuu keventäjälle

Keitot ovat edullista, ravitsevaa ruokaa ja syntyvät helposti jo muutamasta aineksesta. Keitto sopii alku- ja pääruoaksi, evääksi työpaikalle, muonaksi isollekin porukalle ja maistuu yleensä [...]

Kaalista ruokaa ympäri vuoden

Kaali on varsinaista ihanneruokaa painostaan huolehtivalle! Kaalit ovat edullista, C-vitamiinipitoista ja vähäenergistä syötävää. Voit nauttia kaikkia kaaleja sekä raakana että kypsennettynä. [...]

Ota lautasmalli käyttöön!

Lautasmalli on verraton apu hyvän aterian koostamisessa! Täytä ensin puolet lautasesta kasviksilla, esimerkiksi raasteella tai salaatilla ja lämpimillä kasvislisäkkeillä. Perunan, riisin tai [...]

Salaatit keventävät kesää

Revi lautaselle erilaisia salaatinlehtiä ja lisää jotakin ruokaisaa, kuten vähärasvaista kinkkua, kanaa, papuja ja pähkinöitä. Tuoksuva ja tuhti salaatti on kokonainen ateria, mutta usein kevyt [...]

Käsittele kasviksia oikein

Silloin tällöin keventäjät kertovat minulle, että ruokalasku nousee, kun alkaa käyttää runsaasti kasviksia. Kehotan silloin miettimään, miten paljon säästyy rahaa, kun jättää pois chipsit, [...]