Älä pelkää hiilihydraatteja – tämä ruokavalio laihdutti tehokkaimmin

South Carolinan yliopisto tutki erilaisten ruokavalioiden vaikutusta painonpudotukseen. Tutkimukseen osallistui 50 ihmistä, jotka jaettiin sattumanvaraisesti viiteen eri ryhmään. Kukin ryhmä noudatti eri ruokavaliota. Ruokavaliot olivat vegaani, pescovegetaristi, vegetaristi, semi-vegetaristi sekä sekaruokavalio. Puolen vuoden kuluttua vegaaniruokavaliota noudattaneet olivat laihtuneet eniten, keskimäärin noin 7,5 kiloa.

Vegaaniruokavaliota noudattaneet saivat noin 55 prosenttia päivän energiansaannistaan hiilihydraateista, kun muilla ryhmillä hiilihydraattien osuus oli alle puolet päivän energiansaannista.

Tutkijat uskovat tulosten johtuvan siitä, että vegaanit söivät tiettyjä, eli matalan glykeemisen indeksin omaavia hiilihydraatteja, jotka auttavat pitämään verensokerin tasaisena. Heittelehtivä verensokeri aiheuttaa nopeasti iskevän näläntunteen. Vegaaniruokavalio sisältää myös helpommin vähemmän energiaa kuin lihaa sisältävä ruokavalio.

Olitpa vegaani tai et, kuitupitoiset, terveelliset hiilihydraatit on hyvä sisällyttää ruokavalioon. Kokojyvätuotteet, kasvikset ja hedelmät ovat näistä hyviä esimerkkejä.

Lähde: Women’s Health

Lue lisää:

Kirjoita haku ja paina Enteriä

Liity 125 000+ tilaajaamme

Liity 125 000+ tilaajaamme

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme nyt ja saat 20% alennuksen keventäjien jäsenyydestä. Saat säännöllisesti sähköpostiisi asiantuntijatietoa, käytännön vinkkejä ja erikoistarjouksia. 

Kiitos, että tilasit Keventäjän kirjeen! Tarkista vielä sähköpostisi ja vahvista liittyminen.

Pin It on Pinterest