Aterioiden korvaaminen napostelulla yleistyy – tämä on maailman suosituin välipala

Säännölliset ruokailuajat ovat tärkeitä painonhallinnan kannalta. Aterioiden korvaaminen välipaloilla ei kannata, sillä aterioiden väliin jättäminen johtaa helposti liian suuriin annoskokoihin illalla. Aterioiden väliin välipala sen sijaan sopii mainiosti.

Tuoreen tutkimuksen mukaan välipalabisnes kasvaa vuosittain 2 prosenttia taloustilanteesta huolimatta.

Välipalabuumilla on tutkimuksen mukaan vaikutuksensa alan yrityksiin. Välipalat yhdistävät kuluttajia globaalisti, sillä jopa 91 prosenttia tutkimukseen osallistuneista söi päivittäin ainakin yhden välipalan. Kolme tai neljä välipalaa päivässä söi 21 prosenttia tutkimukseen osallistuneista, joista suurin osa oli naisia.

Tutkimuksen mukaan välipalat korvaavat yhä useammin aterioita. 45 prosenttia tutkimukseen osallistuneista kertoi käyttävänsä välipaloja ateriankorvikkeina. Eniten ihmiset korvasivat välipalalla aamiaista. Myös lounaan tai päivällisen korvaaminen oli melko yleistä.

Suosituin välipala maailmanlaajuisesti on tutkimuksen mukaan suklaa. 64 prosenttia tutkittavista kertoi syöneensä suklaata välipalaksi viimeisen 30 päivän aikana. Toiseksi suosituin välipala oli hedelmä, kolmannelta sijalta löytyivät kasvikset.

Eurooppalaisten kohdalla eniten syöty oli hedelmä suklaan ja juuston tullessa heti perässä. Yhdysvalloissa suosituin välipala oli perunalastut.

Nielsen Global Survey of Snackingin tutkimukseen osallistui yli 30 000 kuluttajaa 60:sta eri maasta. Tutkimus toteutettiin kevättalvella 2014.

Lähde: USAtoday.com

Lue lisää:

Kirjoita haku ja paina Enteriä

Liity 125 000+ tilaajaamme

Liity 125 000+ tilaajaamme

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme nyt ja saat 20% alennuksen keventäjien jäsenyydestä. Saat säännöllisesti sähköpostiisi asiantuntijatietoa, käytännön vinkkejä ja erikoistarjouksia. 

Kiitos, että tilasit Keventäjän kirjeen! Tarkista vielä sähköpostisi ja vahvista liittyminen.

Pin It on Pinterest