Tämä aliarvostettu marja on todellinen terveyspommi

Hapan puolukka sisältää runsaasti E-vitamiinia, mangaania ja kuitua. Puolukasta löytyy myös erilaisia polyfenoleja.

Puolukassa, kuten myös mustikassa, aroniassa ja tyrnissä on huomattavia määriä tärkeitä rasvahappoja, kuten linolihappoa ja alfalinoleenihappoa. Keventäjän ruokavalioon vähäkalorinen marja sopii mainiosti.

Ympäri Suomen kasvavaa puolukkaa löytyy yleensä kuivilta kankailta sekä rämeiltä. Parhaiten puolukka tekee marjoja alueilla, joissa puiden latvustot eivät varjosta kasvustoa. Paras poiminta-aika ajoittuu elokuun lopulta lokakuun alkuun.

Puolukka sopii makeaan ja suolaiseen

Puolukka sopii erinomaisesti liharuokien lisäkkeeksi tai esimerkiksi lihapullien mausteeksi. Nauti marjat sellaisenaan lisukkeeksi makeutettuna.

Marjaa kannattaa käyttää myös puuroissa. Keitä puolukasta puuroja esimerkiksi ruisjauhojen tai -hiutaleiden tai neljänviljanhiutaleiden kanssa tai valmista kuitupitoista vispipuuroa käyttämällä kaura-, täysjyvä- tai spelttimannasuurimoita. Puolukasta voi myös keittää mehua tai hilloa.

Älä unohda puolukkaa makeistakaan herkuista. Puolukka sopii jälkiruokiin, pirtelöihin ja leivonnaisiin. Happamana se vaatii jälkiruuissa, puuroissa ja leivonnaisissa makeutta. Kun haluat välttää sokerin kaloreita, valitse korvikkeeksi makeutusaine. Helppo keino happamuuteen on myös makean hedelmän lisääminen puolukan kaveriksi pirtelöihin ja jälkiruokiin.

Lähteet: Keventäjät-asiantuntijat, Arktiset aromit, Satankunnan tyrniseura

Lue lisää:

Kirjoita haku ja paina Enteriä

Liity 125 000+ tilaajaamme

Liity 125 000+ tilaajaamme

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme nyt ja saat 20% alennuksen keventäjien jäsenyydestä. Saat säännöllisesti sähköpostiisi asiantuntijatietoa, käytännön vinkkejä ja erikoistarjouksia. 

Kiitos, että tilasit Keventäjän kirjeen! Tarkista vielä sähköpostisi ja vahvista liittyminen.

Pin It on Pinterest