Eikö paino putoa? Syy voi olla näissä “terveellisissä” välipaloissa

Jos kaloreita kertyy liikaa, ei paino putoa. Näistä välipaloista energiaa voi kertyä yllättävänkin paljon, joten mikäli paino jumittaa, kannattaa välipaloihin tehdä pientä hiontaa.

Kuivatut hedelmät

Kun vesi poistetaan hedelmistä, jäljelle jää tiiviimpi ja energiapitoisempi massa. Neljäsosakupillinen rusinoita sisältää 31 grammaa hiilihydraatteja, eli yhtä paljon kuin kaksi viipaletta leipää. Vaihda kuivatut hedelmät tuoreisiin.

Pähkinä-hedelmä-suklaasekoitukset

Yhdistelmä on hyvänmakuinen, mutta ei kovin terveellinen. Sekoitukset sopivat enemmänkin massaa kasvattaville kuin keventäjille. Pussillinen tällaista pähkinäsekoitusta voi sisältää jopa 900 kilokaloria, josta sokeria on yli 66 grammaa. Puolikaskin pussi sisältää siis hurjan määrän energiaa ollakseen välipala. Suosi mieluummin kourallista pelkkiä pähkinöitä.

Mysli

Mysli on erinomainen välipala kovaa urheileville, sillä se sisältää runsaasti hiilihydraatteja, jotka antavat lisäenergiaa ja auttavat jaksamaan. Istumatyötä tekeville taas välipaloiksi on olemassa paljon parempiakin vaihtoehtoja. Kupillinen mysliä voi sisältää jopa 560 kilokaloria.

Jogurtti hedelmä- tai marjahillolla

Marja- tai hedelmäsilmä jogurtissa ei tee välipalasta kovinkaan terveellistä. Jogurttipurkki voi sisältää jopa 24 grammaa sokeria, mikä on lähes yhtä paljon kuin joissain karkkipatukoissa. Syö jogurtti ilman hilloja ja lisää joukkoon mieluummin tuoreita marjoja tai hedelmiä.

Valmissmoothiet

Kaupan smoothiet on usein tehty mehuista, ja näistä juomista kaloreita voi kertyä yllättävänkin paljon. Mehusmoothieiden sijaan smoothiet kannattaa tehdä itse. Raaka-aineiksi sopivat marjat, hedelmät ja vihannekset, kuten pinaatti, avokado ja selleri. Näin smoothiesta tulee ravitsemuksellisesti parempi.

Lähde: womenshealtmag.com

Lue lisää:

Kirjoita haku ja paina Enteriä

Liity 125 000+ tilaajaamme

Liity 125 000+ tilaajaamme

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme nyt ja saat 20% alennuksen keventäjien jäsenyydestä. Saat säännöllisesti sähköpostiisi asiantuntijatietoa, käytännön vinkkejä ja erikoistarjouksia. 

Kiitos, että tilasit Keventäjän kirjeen! Tarkista vielä sähköpostisi ja vahvista liittyminen.

Pin It on Pinterest