Ruokavalio terveellisemmäksi – 6 helppoa niksiä

Arjessa on helppo tehdä pieniä, ruokavaliota parantavia muutoksia.

Parsakaalia leivälle

Lisää silputtua parsakaalia leivän päälle ja salaattiin. Parsakaalilla on hurjasti terveysvaikutuksia, ja erään uuden tutkimuksen mukaan parsakaalin idut saattavat jopa poistaa kehosta kuona-aineita.

Suosi sushia

Kun seuraavan kerran järjestät illanistujaiset, tee ruoaksi sushia rasvaisten herkkujen sijaan. Tutkimusten mukaan japanilaiset naiset elävät pisimpään, mikä johtuu osaltaan varmasti terveellisestä ruokavaliosta. Japanilaiset syövät paljon vihanneksia ja kalaa sekä juovat vihreää teetä.

Mausta huolella

Ihmiset syövät ruokaa keskimäärin 30 prosenttia vähemmän, jos siihen lisätään chiliä, osoittaa Appetitessa julkaistu tutkimus. Kun ruoka on kunnolla maustettua, syömisrytmi hidastuu ja ruokaa maistellaan pidempään.

Syö aamupalaksi kananmunia keltuaisineen

Aiemmin tänä vuonna julkaistun tutkimuksen mukaan vähähiilihydraattinen, rasvaa sisältävä aamiainen pitää hyvin nälkää ja voi auttaa painonhallinnassa. Kananmuna on erinomainen aamiaisvaihtoehto, jonka rinnalle voi lisätä vaikka avokadoa antamaan hyviä rasvoja.

Käytä kanelia

Kaneli saattaa auttaa alentamaan verenpainetta. Se on myös täynnä polyfenoleja, jotka auttavat pienentämään verenkiertosairauksien riskiä. Laita kanelia kaurapuuron päälle, kahviin tai jogurttiin.

Opettele eroon nirsoudesta

Kun maistat uutta ruokalajia, jonka makua epäilet etukäteen, haista jotain toista, tuttua ja maistuvaa ruokaa ennen uuden maistamista. Erään tutkimuksen mukaan pidät tällä keinolla luultavammin uudestakin mausta, sillä tuttu tuoksu saa epäilykset uutta ruokalajia kohtaa vähentymään.

Lähde: womenshealthmag.com

Lue lisää:

Kirjoita haku ja paina Enteriä

Liity 125 000+ tilaajaamme

Liity 125 000+ tilaajaamme

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme nyt ja saat 20% alennuksen keventäjien jäsenyydestä. Saat säännöllisesti sähköpostiisi asiantuntijatietoa, käytännön vinkkejä ja erikoistarjouksia. 

Kiitos, että tilasit Keventäjän kirjeen! Tarkista vielä sähköpostisi ja vahvista liittyminen.

Pin It on Pinterest