Rasvattoman maidon kulutus kääntyi kasvuun

Suomalaisten käyttämästä maidosta 40 prosenttia oli rasvatonta vuonna 2013, selviää vastikään julkaistusta Ravintotaseesta. Rasvatonta maitoa kului lähes 50 litraa henkeä kohti eli prosentin enemmän kuin vuonna 2012. Tämä vastaa noin neljän desilitran kulutuksen kasvua henkeä kohti vuodessa.

Käytetyin maito on kevytmaito. Sen osuus oli noin puolet maidoista eli lähes 66 litraa. Kevytmaidon kulutus pieneni puolitoista prosenttia edellisvuotisesta eli vuositasolla henkeä kohti noin litran.

Kaikkiaan maitoa käytettiin keskimäärin lähes 130 litraa henkeä kohti viime vuonna. Kun mukaan lasketaan hapatetut maitovalmisteet ja kermat, nestemäisiä maitovalmisteita kului yhteensä 175 litraa vuodessa.

Rahka ja raejuusto maistuvat

Juuston kulutus kasvoi reiluun 23 kiloon henkeä kohti kuudella prosentilla edellisvuotisesta. Tämä vastaa 1,3 kilon vuosittaista kulutuksen kasvua henkeä kohti.

Juuston kulutus on kasvanut pitkään. Tästä iso osa johtuu rahkan ja raejuuston kulutuksen kasvusta. Nämä lasketaan mukaan juuston kulutuslukuun. 

Lähde: Maito ja terveys

Lue lisää:

Kirjoita haku ja paina Enteriä

Liity 125 000+ tilaajaamme

Liity 125 000+ tilaajaamme

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme nyt ja saat 20% alennuksen keventäjien jäsenyydestä. Saat säännöllisesti sähköpostiisi asiantuntijatietoa, käytännön vinkkejä ja erikoistarjouksia. 

Kiitos, että tilasit Keventäjän kirjeen! Tarkista vielä sähköpostisi ja vahvista liittyminen.

Pin It on Pinterest