Eroon turhasta napostelusta – poimi vinkit!

Ravaatko jatkuvasti jääkaapilla ja pistät jotain suuhusi? Women’s Health listasi vinkkejä, joiden avulla turhasta napostelusta voi päästä eroon.

Tiedosta ja keskity

Älä käy jääkaapilla huomaamattasi, vaan ala kiinnittää huomiota kaikkeen syömääsi ruokaan. Usein napostelu on tapa, johon ei liity varsinaista nälkää. Saatat sen sijaan sortua napostelemaan esimerkiksi tylsyyksissäsi. Kun naposteluhimo yllättää, mieti, mitä aiot tehdä. Oletko kenties stressaantunut tai tylsistynyt? Jos et oikeasti ole nälkäinen, jätä naposteltavat syömättä ja keskitä ruokailut pääaterioihin ja välipala-aikaan.

Mieti televisiotottumuksiasi

Sohvalla, television ääressä napostelu on yleinen tapa, josta olisi kuitenkin fiksua päästä eroon. Sohvalla syödessä napostelujen määrä kasvaa helposti suureksi. Syö siis jatkossa vain ruokapöydän ääressä. Jos kaipaat tekemistä television katselun oheen, kokeile esimerkiksi liikuntaa. Hanki vaikkapa käsipainot sohvan viereen ja nostele niitä televisiota katsellessasi.  

Lisää vedenjuontia

Janontunne on helppo sekoittaa nälkään. Juo siis vettä, kun mielesi alkaa tehdä pientä hyvää, ja odota vedenjuonnin jälkeen 20–30 minuuttia. Saattaa olla, ettei mielesi enää tee napostella ylimääräisiä herkkuja. Muista juoda vettä riittävästi joka päivä.

Syö säännöllisesti

Jääkaapilla ravaaminen ja vähän väliä napostelu liittyy usein siihen, ettet noudata säännöllistä ruokarytmiä. Kun napostelet, et ajattele ruokaa varsinaisena ateriana. Pidä itselläsi säännöllinen ruokailurytmi, ja syö vain ruoka-aikoina. Ruokailuaikoja noudattamalla tiedät, milloin kyse on oikeasta nälästä ja milloin vain mieliteoista, joihin ei kannata reagoida.

Lähde: Women’s Health

Lue lisää:

Kirjoita haku ja paina Enteriä

Liity 125 000+ tilaajaamme

Liity 125 000+ tilaajaamme

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme nyt ja saat 20% alennuksen keventäjien jäsenyydestä. Saat säännöllisesti sähköpostiisi asiantuntijatietoa, käytännön vinkkejä ja erikoistarjouksia. 

Kiitos, että tilasit Keventäjän kirjeen! Tarkista vielä sähköpostisi ja vahvista liittyminen.

Pin It on Pinterest