Haaveissa litteä vatsa ja näkyvät lihakset? Vältä näitä ruokia

Pyykkilautavatsan saaminen vaatii kovaa treeniä, mutta myös ruokavaliolla on merkitystä tavoitteen saavuttamisessa. Tietyt ruoat kannattaa karsia minimiin ruokavaliosta vatsalihasprojektin ajaksi.

1. Pitkälle prosessoidut viljat

Mitä pidemmälle vilja on prosessoitu, sen vähemmän siinä on jäljellä kuitua ja muita elimistölle tarpeellisia ravintoaineita. Tyhjät, ravintoköyhät hiilihydraatit puolestaan turvottavat helposti. Jätä ruokavaliosta valkoinen höttöleipä sekä vaalea pasta ja riisi ja suosi niiden sijasta terveellisempää ja kuitupitoista täysjyvää.

2. Perunalastut

Peruna mahtuu hyvin laihduttajankin lautaselle, mutta ei sipsien muodossa. Vaikka perunalastut olisi valmistettu kasviöljyssä, ovat ne melkoisia kaloripommeja. Runsaan energiamäärän lisäksi sipsit ovat täynnä suolaa, joka turvottaa ja saa vatsan pömpöttämään.

3. Lihajalosteet

Lihajalosteiden runsas käyttö on todettu tutkimuksissa epäterveelliseksi. Se on myös yhteydessä painonnousuun. Syö laadukasta proteiinia esimerkiksi siipikarjanlihan, kalan, palkokasvien ja vähärasvaisten maitotuotteiden muodossa ja jätä jalostetut lihatuotteet, kuten makkarat ja nakit harvakseltaan nautittavaksi herkuksi.

4. Virvoitusjuomat

Sokerilimonadit ovat haitallisia paitsi hampaille, myös laihduttajalle. Limut ovat täynnä niin sanottuja tyhjiä kaloreita, joten juomana kannattaa suosia enemmin vaikka sitruunaviipaleella tai kurkulla maustettua vettä, joka ei kerrytä päivään turhia kaloreita.

Lue lisää:

Kirjoita haku ja paina Enteriä

Liity 125 000+ tilaajaamme

Liity 125 000+ tilaajaamme

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme nyt ja saat 20% alennuksen keventäjien jäsenyydestä. Saat säännöllisesti sähköpostiisi asiantuntijatietoa, käytännön vinkkejä ja erikoistarjouksia. 

Kiitos, että tilasit Keventäjän kirjeen! Tarkista vielä sähköpostisi ja vahvista liittyminen.

Pin It on Pinterest