Himoitsetko suklaata? Korvaa herkut terveellisemmillä vaihtoehdoilla

Popsugar keräsi yhteen vinkkejä, joiden avulla voit muuttaa herkutteluhetkiä askeleen terveellisempään suuntaan. Ota vinkit käyttöön, kun seuraavan kerran…

Himoitset suklaata

Makea ja rasvainen suklaa on yleinen mielitekojen kohde, ja jotkut sanovatkin olevansa jopa koukussa suklaaseen. Suklaa sisältää runsaasti energiaa, joten sen syömistä kannattaa rajoittaa. Mitäpä, jos seuraavan kerran vaihtaisit maitosuklaan tummaan suklaaseen ja söisit sitä vain pari palaa? Tumma suklaa on sen verran tuhtia, että se tyydyttää suklaanhimon pienissäkin määrin.

Kokeile myös omatekoista ”suklaavanukasta”, ja sekoita teelusikallinen kaakaojauhetta maustamattomaan kreikkalaiseen jogurttiin.

Himoitset jotain makeaa

Älä sorru ostamaan ja syömään pussillista karkkia vaan kokeile muita herkkuja. Jos esimerkiksi tuoreet hedelmät eivät vie sokerinhimoa, kokeile kuivattuja hedelmiä, kuten luumuja. Kuivatuissa hedelmissä on paljon sokeria, mutta myös kuitua, joka auttaa pistämään mieliteot kuriin. Pidä kuitenkin huoli, ettet sorru syömään liian suuria määriä kerrallaan, sillä kuivatuissa hedelmissä on runsaasti kaloreita.

Himoitset jotain rouskuvaa

Älä sorru rasvaisiin perunalastuihin, vaan pyöräytä itse kattilassa popcorneja terveellistä kasviöljyä käyttäen. Popcornit ovat perunalastuihin ja juustonaksuihin verrattuna kevyttä syötävää. Voit maustaa popcornit esimerkiksi valkosipulijauheella, yrteillä, chilillä tai pienellä määrällä parmesaanijauhetta. Myös kourallinen pähkinöitä on hyvä vaihtoehto tyydyttämään suolaisen rouskuteltavan mielitekoa.

Lähde: Popsugar

Lue lisää:

Kirjoita haku ja paina Enteriä

Liity 125 000+ tilaajaamme

Liity 125 000+ tilaajaamme

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme nyt ja saat 20% alennuksen keventäjien jäsenyydestä. Saat säännöllisesti sähköpostiisi asiantuntijatietoa, käytännön vinkkejä ja erikoistarjouksia. 

Kiitos, että tilasit Keventäjän kirjeen! Tarkista vielä sähköpostisi ja vahvista liittyminen.

Pin It on Pinterest