Edullisilla maapähkinöillä merkittävä terveysvaikutus

Maapähkinät voivat pienentää sydänperäisten kuolemien riskiä, osoittaa laaja, uusi tutkimus. Maapähkinöiden terveyshyödyt näyttävät olevan yhtä tehokkaita kuin esimerkiksi mantelien ja pistaasipähkinöiden.

Tutkimukseen osallistui lähes 72 000 henkilöä erilaisista tuloluokista sekä Yhdysvalloista että Kiinasta.

Molemmissa maissa miehet söivät pähkinöitä enemmän kuin naiset. Yhdysvalloissa pähkinöitä syötiin keskimäärin enemmän kuin Kiinassa. Yhdysvalloissa eniten pähkinöitä syövien kuolemanriski oli 21 prosenttia pienempi kuin vähiten pähkinöitä syövien. Kiinalaisten kohdalla riski pieneni 17 prosentilla.

–Voimme nyt sanoa, että maapähkinät ovat yhtä hyviä kuin kalliimmatkin pähkinät, ja niiden terveyshyödyt koskevat kaikki, sanoi Xiao-Ou Shu Vanderbilt University School of Medicinestä.

Pähkinöiden syöminen näytti pienentävän sydänperäisen kuoleman riskiä, mutta syöpäkuolleisuuteen ja diabetekseen liittyviin kuolemiin sillä ei ollut vaikutusta.

Lue lisää:

Kirjoita haku ja paina Enteriä

Liity 125 000+ tilaajaamme

Liity 125 000+ tilaajaamme

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme nyt ja saat 20% alennuksen keventäjien jäsenyydestä. Saat säännöllisesti sähköpostiisi asiantuntijatietoa, käytännön vinkkejä ja erikoistarjouksia. 

Kiitos, että tilasit Keventäjän kirjeen! Tarkista vielä sähköpostisi ja vahvista liittyminen.

Pin It on Pinterest