Huolehdi nestetasapainosta – näistä ruoista tehokas apu

Vesi on paras janojuoma, mutta juomisen lisäksi nestetasapainoa voi korjata myös erilaisilla ruoilla.

Kurkku

Kurkku on yksi vesipitoisimmista vihanneksista, minkä lisäksi siinä on runsaasti C-vitamiinia. Tee kurkusta esimerkiksi kylmää keittoa tai virkistävää smoothieta. Voit maustaa myös veden kurkkusiivuilla.

Chia-siemenet

Chia-siemenet ylläpitävät kehon nestetasapainoa siementen nestettä sitovien ominaisuuksien vuoksi. Sekoita siemeniä esimerkiksi smoothieen tai jogurttiin, niin saat siementen kaikki hyödyt irti.

Vesimeloni

Nimensä mukaisesti vesimeloni sisältää runsaasti vettä, minkä takia hedelmä on erinomainen hellepäivien herkku. Vesimeloni sisältää myös hieman kalsiumia, joten hedelmällä kannattaa herkutella hyvällä omallatunnolla.

Rooibos-jäätee

Herkullinen rooibostee ei sisällä kofeiinia, mikä tarkoittaa, ettei se pääse kuivattamaan kehoa. Kokeile ostaa jääteetä valmiina tai tehdä sitä itse sekoittamalla kylmää rooibosteetä appelsiinimehuun. Mausta juoma sitruunamehulla ja hippusellisella hunajaa tai sokeria.

Jogurtti

Jogurtti on hyvä kesäpäivien välipala. Jogurtista saat proteiinia, kalsiumia ja nesteytystä keholle. Jogurtin kruunaavat tuoreet marjat. Kokeile myös laittaa jogurttia pakastimeen, saat viilentävän välipalaherkun.

Lähde: womenshealthmag.com

Lue lisää:

Kirjoita haku ja paina Enteriä

Liity 125 000+ tilaajaamme

Liity 125 000+ tilaajaamme

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme nyt ja saat 20% alennuksen keventäjien jäsenyydestä. Saat säännöllisesti sähköpostiisi asiantuntijatietoa, käytännön vinkkejä ja erikoistarjouksia. 

Kiitos, että tilasit Keventäjän kirjeen! Tarkista vielä sähköpostisi ja vahvista liittyminen.

Pin It on Pinterest