5 vinkkiä terveellisempään ruokavalioon – kokeile!

Löydä tasapaino

Päivittäiseen ruokailuun olisi hyvä löytää tasapaino. Sekä ruoan laadulla että määrällä on merkitystä. Laadun kannalta on hyvä kiinnittää huomiota ravintoaineisiin. Huolehdi, että syöt jokaisella ateriallasi kasviksia, pehmeitä rasvoja, proteiinia ja täysjyväviljaa. Näin ruokavaliosi on tasapainoinen, ja päivittäiset suositukset esimerkiksi kasviksien määristä täyttyvät ongelmitta.

Huolehdi jääkaapistasi

Terveellisen ruokavalion noudattaminen helpottuu, kun kotoasi löytyy aineksia monipuolisiin aterioihin. Suunnittele aterioita etukäteen ja osta kotiisi runsaasti vihanneksia.

Jos tapanasi on unohtaa kasvikset jääkaapin lokeroon mätänemään, ota käyttöön uusi jääkaapin järjestys. Pidä kasvikset hyllyjen etuosassa, jotta et unohda niiden olemassaoloa.

Jos kasvisten syönti on sinulle silti vaivalloiselta tuntuva operaatio, valmistele kasvikset jo etukäteen syötävään muotoon. Kuori ja pilko esimerkiksi porkkanoita, paprikaa ja kurkkua annospaloiksi jääkaappiin, jolloin niitä on helppo napsia suuhun välipala-aikana.

Älä närpi ja napostele

Pidä säännölliset ruoka-ajat, jotta et sorru napostelemaan pitkin päivää. Kun ruoka-aika koittaa, syö myös kunnolla sen sijaan, että närppisit kuivaa sämpylää tai keskittyisit näykkimään pelkkiä tomaatteja lounaalla. Kunnon aterian syömällä tulet täyteen etkä kärsi mieliteoista heti ruokailun jälkeen.

Muista välipala

Lounaan ja päivällisen välinen aika venähtää helposti liian pitkäksi, mikä aiheuttaa verensokerin laskun ja mielitekoja. Iltapäivällä onkin hyvä syödä välipala, jotta illan syömiset pysyvät hallinnassa. Pidä mukanasi terveellisiä välipaloja, kuten manteleita, omenaa, banaania tai rahkaa.  

Älä luovuta, jos repsahdat

Hillomunkin syöminen saattaa saada päivittäisen kalorimääräsi paukkumaan, mutta se ei tarkoita, että koko painonpudotusprojektisi olisi mennyt päin honkia. Repsahdus ei siis tarkoita, että voisit päivälliselläkin valita lautasellesi mitä sattuu ja herkutella pitkin iltaa.

Jos kalorisi ylittävät tavoiterajat, ota itseäsi niskasta kiinni ja katso, ettei tilanne pahene saman päivän aikana tai ettet toista virhettä seuraavana päivänä.

Älä rankaise itseäsi repsahduksesta syömällä päivällisellä pelkkää selleriä. Jatka mieluummin normaalisti, terveellisellä ja monipuolisella ruokavaliolla.

Lähde: fitnessmagazine.com

Lue lisää:

Kirjoita haku ja paina Enteriä

Liity 125 000+ tilaajaamme

Liity 125 000+ tilaajaamme

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme nyt ja saat 20% alennuksen keventäjien jäsenyydestä. Saat säännöllisesti sähköpostiisi asiantuntijatietoa, käytännön vinkkejä ja erikoistarjouksia. 

Kiitos, että tilasit Keventäjän kirjeen! Tarkista vielä sähköpostisi ja vahvista liittyminen.

Pin It on Pinterest