Jama Internal Medicine -lehden julkaisemat tulokset osoittavat kasvissyöjien systolisen verenpaineen olevan keskimäärin 5 mmHg ja diastolisen verenpaineen 2–7 mmHg alhaisempia kuin sekaravintoa syövien.
Tuloksista ei näe minkä tyyppinen kasvisruokavalio olisi paras verenpaineen alentaja. Tämän selvittämiseksi erilaisten kasvisruokavalioiden terveyshyötyjä pitäisi tutkia lisää, tutkijat kirjoittavat.
Kasvissyönti on monella muullakin tapaa terveellistä, tutkimuksista tiedetään. Kasvisruokavalio voi pienentää ainakin diabeteksen ja sydän- ja verisuonioireiden riskiä sekä pidentää elinikää.
Tulokset perustuvat 39 aikaisemman tutkimuksen aineistoihin. Yhteensä tutkimuksiin oli osallistunut 22 000 nelikymppistä miestä ja naista.
Uutispalvelu Duodecim