Huikeita terveysvaikutuksia – tästä syystä kasvisruokaa kannattaisi suosia

Kasvisruokavalioon vaihtaminen voi tuoreen tutkimuksen mukaan auttaa verenpaineen hallinnassa. Tulosten perusteella kasvissyöntiä voi pitää varteenotettavana vaihtoehtona verenpaineongelmaisille, mutta se myös ehkäisee verenpainetautia.

Jama Internal Medicine -lehden julkaisemat tulokset osoittavat kasvissyöjien systolisen verenpaineen olevan keskimäärin 5 mmHg ja diastolisen verenpaineen 2–7 mmHg alhaisempia kuin sekaravintoa syövien.

Tuloksista ei näe minkä tyyppinen kasvisruokavalio olisi paras verenpaineen alentaja. Tämän selvittämiseksi erilaisten kasvisruokavalioiden terveyshyötyjä pitäisi tutkia lisää, tutkijat kirjoittavat.

Kasvissyönti on monella muullakin tapaa terveellistä, tutkimuksista tiedetään. Kasvisruokavalio voi pienentää ainakin diabeteksen ja sydän- ja verisuonioireiden riskiä sekä pidentää elinikää.

Tulokset perustuvat 39 aikaisemman tutkimuksen aineistoihin. Yhteensä tutkimuksiin oli osallistunut 22 000 nelikymppistä miestä ja naista.

Uutispalvelu Duodecim

Lue lisää:

Kirjoita haku ja paina Enteriä

Liity 125 000+ tilaajaamme

Liity 125 000+ tilaajaamme

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme nyt ja saat 20% alennuksen keventäjien jäsenyydestä. Saat säännöllisesti sähköpostiisi asiantuntijatietoa, käytännön vinkkejä ja erikoistarjouksia. 

Kiitos, että tilasit Keventäjän kirjeen! Tarkista vielä sähköpostisi ja vahvista liittyminen.

Pin It on Pinterest