Nämä ruoat saattavat haitata laihdutusta

Onnistuneeseen painonpudotukseen tarvitaan joskus muutakin kuin sipsien, keksien ja pullien rajoittaminen. Joudut nimittäin ehkä rajoittamaan myös joitain sellaisia ruokia, jotka ensinäkemältä vaikuttavat suhteellisen viattomilta lisiltä terveelliseen ruokavalioon, vinkkaa Women’s Health -sivuston haastattelema ravintoasiantuntija Tori Holthaus.

1. Salaatinkastike

Valmiit salaatinkastikkeet sisältävät hurjasti energiaa, mikä kannattaa ottaa huomioon, kun yrität pudottaa painoa. Useimmissa kastikkeissa on runsaasti sekä sokeria että suolaa. Vähärasvaisissa versioissa saattaa olla jopa enemmän sokeria ja suolaa kuin täysrasvaisissa kastikkeissa. 

Lisäksi kannattaa huomioida, että jotta saisit kaiken irti salaatin ravintoaineista, sen kanssa pitää nauttia hieman rasvaa. American Journal of Clinical Nutrition -lehdessä julkaistun tutkimuksen mukaan ne ihmiset, jotka söivät salaatin kera rasvattomia kastikkeita, eivät päässeet hyötymään lykopeenista tai beetakaroteenista eli kahdesta antioksidantista.

Korvaa valmiit salaatinkastikkeet pienellä määrällä terveellistä oliiviöljyä.

2. Säilykkeet

Säilykkeet eivät välttämättä ole painajainen niiden sisältämien kilokalorien kannalta, mutta niissä on usein hurjasti suolaa, joka turvottaa. Yritä valmistaa ruoka tuoreista raaka-aineista. Myös pakastetut vihannekset ovat huoleton vaihtoehto ruoanlaittoon.

Korvaa säilykkeet tuoreilla tai pakastetuilla raaka-aineilla.

3. Mehut

Kaupasta ostamasi sokeroidut mehujuomat eivät juuri ole muuta kuin sokerista vettä, ja täysmehutkin sisältävät melko reilusti energiaa.

Kokeile korvata mehut oikeilla hedelmillä. Näin saat myös hedelmien kuiduista kaiken hyödyn irti. Sokerin imeytyminen elimistöön hidastuu ja pysyt kylläisenä pidempään. Jos vihermehut ovat heikkoutesi, tee ne itse.

4. Kahvikerma

Loraus kahvikermaa tai rasvaista maitoa voi kerryttää päivän energiansaantia yllättävän paljon, mikäli tapanasi on nauttia päivässä useita kuppeja kahvia.

Vaihda se rasvattomaan maitoon tai rajoita kahvinjuontiasi kohtuullisiin määriin.

5. Leikkeleet

Vaikka suosikkileikkeleesi olisi kuinka vähärasvainen, se ei silti ole hyvä vaihtoehto, jos yrität elää terveellisemmin. Leikkeleiden sisältämä suola voi johtaa nesteen kerääntymiseen ja turvotukseen. Prosessoitu on liha on myös todettu tutkimuksissa epäterveelliseksi.

Kokeile tehdä leikkeleitä itse esimerkiksi paistetusta kalkkunarullasta.

Lähde: Women’s Health

Lue lisää:

Kirjoita haku ja paina Enteriä

Liity 125 000+ tilaajaamme

Liity 125 000+ tilaajaamme

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme nyt ja saat 20% alennuksen keventäjien jäsenyydestä. Saat säännöllisesti sähköpostiisi asiantuntijatietoa, käytännön vinkkejä ja erikoistarjouksia. 

Kiitos, että tilasit Keventäjän kirjeen! Tarkista vielä sähköpostisi ja vahvista liittyminen.

Pin It on Pinterest