Laihduttaja – muista nämä proteiinin ja kuidun lähteet

Laihtumiseen ei ole olemassa oikoteitä, eikä mikään yksittäinen ruoka itsestään laihduta. Laihduttajan kannattaa sisällyttää ruokavalioonsa monipuolisesti niin kasviksia, hedelmiä, proteiinia, hyviä rasvoja kuin täysjyvätuotteitakin. The Daily Meal listasi hyviä vaihtoehtoja painonpudottajan lautaselle. Kokeile esimerkiksi näitä osaksi monipuolista ruokavaliota.

Omenat

Omena on kevyttä syötävää, joka sisältää runsaasti kuitua, eli lähes 20 prosenttia päivän tarpeesta. Omena on kätevä esimerkiksi iltapäivän välipalaksi. Se sopii hyvin myös salaatteihin.

Mantelit

Mantelit sisältävät runsaasti energiaa, mutta kohtuullisesti nautittuna ne sopivat erinomaisesti keventäjänkin ruokavalioon. Manteleissa on runsaasti proteiinia sekä kuitua, joten välipalaksi syöty kourallinen manteleita pitää nälkää tehokkaasti.

Pavut

Proteiinin ja kuidun lähteenä kannattaa suosia myös papuja muodossa tai toisessa. Vihreät pavut ovat erinomainen kasvislisuke monelle ruoalle. Talvi-iltoina maistuu myös pitkään haudutettu papupata.

Kananmuna

Hyviä rasvoja ja proteiinia sisältävä kananmuna pitää tehokkaasti nälkää. Keitetty kananmuna onkin erinomainen osa esimerkiksi aamupalalle.

Sienet

Sienet sisältävät hyvin vähän energiaa, joten ne ovat kevyttä syötävää. Nälissään sieniaterian jälkeen ei kuitenkaan tarvitse olla. Johns Hopkins Bloomberg School of Public Health sai tutkimuksessaan selville, että sieniruoan syöneet tunsivat itsensä yhtä kylläiseksi kuin liharuoan syöneet, vaikka sieniruoka sisälsikin vähemmän energiaa ja rasvaa.

Kaurapuuro

Terveellinen kaurapuuro on hyvä vaihtoehto aamupalalle sen kuitupitoisuuden vuoksi. Kaura muun muassa alentaa kolesterolia. Älä kuitenkaan lisää aamupuuroosi sokeria.

Lähde: The Daily Meal

Lue lisää:

Kirjoita haku ja paina Enteriä

Liity 125 000+ tilaajaamme

Liity 125 000+ tilaajaamme

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme nyt ja saat 20% alennuksen keventäjien jäsenyydestä. Saat säännöllisesti sähköpostiisi asiantuntijatietoa, käytännön vinkkejä ja erikoistarjouksia. 

Kiitos, että tilasit Keventäjän kirjeen! Tarkista vielä sähköpostisi ja vahvista liittyminen.

Pin It on Pinterest