Mahtuuko iltapala laihduttajan ruokavalioon? Toimi näin

Kannattaako keventäjän syödä iltapalaa vai ei? Kysymykseen ei ole yksiselitteistä vastausta, sillä paljon riippuu päivän aiemmista syömisistä ja niiden ajankohdista. Usein kuulee puhuttavan, ettei laihduttajan kannata syödä esimerkiksi iltakuuden jälkeen. Väitteessä ei ole kuitenkaan perää, sillä ruoka ei lihota sen enempää illalla kuin iltapäivälläkään syötynä.

Painoon vaikuttaa ainoastaan ruoan sisältämä energiamäärä, ei syömisen ajankohta. Siksi iltapala voi hyvin kuulua keventäjänkin ruokavalioon, mikäli päivän kaloritavoite ei ole vielä täyttynyt.

Jos päivällinen on ollut ennen kuutta, iltapala on varmasti tarpeen. Mutta jos on syönyt illallisen eurooppalaiseen tapaan vasta klo 20, niin silloin riittää hedelmä tai pieni sokeriton jogurtti, jos nälkä tuntuu vielä iskevän. Nälkäisenä ei kannata mennä nukkumaan, silloin ei välttämättä unikaan tule. Terveellinen ja kevyt iltapala helpottaa nukahtamista ja parantaa jopa unen laatua.

Voit myös harkita syöväsi hieman enemmän päivällisellä, jos nälkä tuntuu aina vaivaavan jo pari tuntia päivällisen jälkeen. Pidä huoli, että päivällinen sisältää niin proteiinia, kuitua, kasviksia kuin pehmeää rasvaakin. Kun ateria on koostettu oikein, pitää se paremmin nälkää.

Kevyt iltapala saattaa joillekin olla parempi vaihtoehto kuin myöhäinen päivällinen, sillä raskas ateria illalla saattaa haitata unensaantia tai sen laatua. Raskas ilta-ateria saattaa johtaa myös siihen, ettei aamulla ruoka maistukaan ja aamupala jää väliin, mikä puolestaan saattaa sekoittaa aineenvaihduntaa. Tärkeintä onkin kuunnella omaa kehoaan ja pitää ateriavälit mahdollisimman tasaisina. Mikä sopii yhdelle, ei välttämättä sovi toiselle.

Lähteet: Keventäjät-asiantuntijat, popsugar

Lue lisää:

Kirjoita haku ja paina Enteriä

Liity 125 000+ tilaajaamme

Liity 125 000+ tilaajaamme

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme nyt ja saat 20% alennuksen keventäjien jäsenyydestä. Saat säännöllisesti sähköpostiisi asiantuntijatietoa, käytännön vinkkejä ja erikoistarjouksia. 

Kiitos, että tilasit Keventäjän kirjeen! Tarkista vielä sähköpostisi ja vahvista liittyminen.

Pin It on Pinterest