Pikkujoulukausi hankaloittaa laihdutusta – näin selviät herkkupöydistä

Miten kilot saa pysymään kurissa pikkujouluaikana?

Ensinnäkin on hyvä muistaa, että arki kannattaa pitää normaalina, vaikka kalenteriin ilmestyisikin muutamat juhlat. Liiku siis säännöllisesti ja hyödynnä valoisaa aikaa aina vapaapäivinä. Arkeen kuuluu myös normaali arkiruokailu. Syö säännöllisesti ja terveellisesti ruokaa, joka sisältää monipuolisesti erilaisia kasviksia. Muista myös hedelmät, sillä niiden vitamiinit tulevat tarpeeseen pimeänä aikana.

Pikkujoulujuhlissa pöydät notkuvat erilaisia herkkuja, ja usein tarjolla on erilaisia salaatteja ja kasviksiakin. Täytä lautasesi salaateilla ja ota lisäksi kalaa tai vähärasvaista lihaa, kuten kinkkua tai kalkkunaa. Vältä kuitenkin majoneesipohjaisia salaatteja. Jos järjestät itse pikkujoulut, muista, että vieraat nauttivat yhtälailla kevyestäkin ruoasta kuin raskaasta. Jälkiruokien kohdalla kannattaa suosia hedelmiä ja marjoja ja jättää rasvaiset herkut väliin.

Kotiin jouluherkkuja kannattaa ostaa vasta muutama päivä ennen joulua. Jos kaappisi ovat täynnä herkkuja jo kuukautta ennen joulua, sorrut helpommin syömään niitä joka välissä.

Muista myös juoda riittävästi vettä.

Makeissa juomissa on eniten kaloreita, eikä glögi siten ole kovin kevyttä juotavaa, joten kohtuudessa kannattaa pitäytyä. Kaupan alkoholittomat pahvitölkkiglögit maistuvat sellaisenaan tai vähän vedellä laimennettuna. Kevyehkön alkoholillisen glögin saat, kun sekoitat juomaan 1/3 kaupan pahvitölkkiglögiä, 1/3 punaviiniä ja 1/3 vettä. Nauti vaihteeksi myös vaaleaa omenaglögiä. Yleissääntö on, että mitä enemmän alkoholia ja makeutta glögissä on, sitä enemmän siinä on kaloreita.

Lue lisää:

Kirjoita haku ja paina Enteriä

Liity 125 000+ tilaajaamme

Liity 125 000+ tilaajaamme

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme nyt ja saat 20% alennuksen keventäjien jäsenyydestä. Saat säännöllisesti sähköpostiisi asiantuntijatietoa, käytännön vinkkejä ja erikoistarjouksia. 

Kiitos, että tilasit Keventäjän kirjeen! Tarkista vielä sähköpostisi ja vahvista liittyminen.

Pin It on Pinterest