Nukutko tarpeeksi? Vähäiset yöunet saavat himoitsemaan herkkuja

Chicagon ja Wisconsinin yliopistoissa tehdyn kolmeviikkoisen tutkimuksen mukaan vähän nukkuvat syövät enemmän ja kärsivät enemmän mieliteoista kuin reilut yöunet nukkuvat.

Tutkimukseen osallistui 10 ylipainoista nuorta aikuista, jotka nukkuivat vähemmän kuin kuusi ja puoli tuntia per yö. Ensimmäisen viikon ajan tutkittavat noudattivat normaalia unirytmiään.

Toisena ja kolmantena viikkona unenmäärä lisättiin 8,5 tuntiin per yö. Keskimäärin unenmäärä lisääntyi noin puolitoista tuntia. Tulokset olivat merkittäviä.

Tutkimuksen loppuun mennessä tutkittavien ruokahalussa oli tapahtunut 14 prosentin pudotus ja jopa 62 prosentin pudotus suolaisten ja makeiden herkkujen mielihaluissa. Tutkijat uskovat tulosten selittyvän aivojen kemialla. Unenpuute näyttäisi vaikuttavan aivoihin ja saamaan ihmisen himoitsemaan runsaskalorisia ruokia.

Lähde: womenshealthmag.com

Lue lisää:

Kirjoita haku ja paina Enteriä

Liity 125 000+ tilaajaamme

Liity 125 000+ tilaajaamme

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme nyt ja saat 20% alennuksen keventäjien jäsenyydestä. Saat säännöllisesti sähköpostiisi asiantuntijatietoa, käytännön vinkkejä ja erikoistarjouksia. 

Kiitos, että tilasit Keventäjän kirjeen! Tarkista vielä sähköpostisi ja vahvista liittyminen.

Pin It on Pinterest